Menu
 

No 1.jūlija pilsētas statuss Ādažiem, Ķekavai un Mārupei reģistrēts Adrešu reģistrā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēls - publicitātes Attēls - publicitātes

No 1.jūlija Adrešu reģistrā saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu trīs ciemiem – Ādažiem, Ķekavai un Mārupei – ir reģistrēts pilsētas statuss un mainīts arī adreses pieraksts, izslēdzot pagastu no tā, informē Valsts zemes dienestā (VZD).

Izmaiņas Adrešu reģistrā, datu publicēšanas un e-pakalpojumu portāla “Kadastrs.lv” sadaļā “Valsts adrešu reģistrs” un Atvērto datu portālā data.gov.lv ir pieejamas, sākot ar 1.jūliju. VZD pārstāvji aicina ņemt vērā turpmākās adreses pieraksta izmaiņas, piemēram, no “Kaktiņi”, Ādaži, Ādažu pag., Ādažu nov., uz “Kaktiņi”, Ādaži, Ādažu nov.; no Draudzības iela 7, Ādaži, Ādažu pag., Ādažu nov., uz Draudzības iela 7, Ādaži, Ādažu nov.

Adrešu reģistrā līdz šī gada 1.jūlijam ir reģistrētas 10 valstspilsētas, no kurām septiņas – Rīga, Jūrmala, Liepāja, Daugavpils, Ventspils, Jelgava, Rēzekne – ir kā atsevišķas pašvaldības, bet trīs valstspilsētas – Jēkabpils, Ogre, Valmiera – ietilpst novadu teritorijās. Kopumā Adrešu reģistrā ir reģistrēta 81 pilsēta, no kurām 74 ir novadu teritorijās. Reģistrā ir reģistrēti arī 1359 ciemi un 4914 mazciemi, vēsta VZD.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.