Menu
 

Raiņa parkā Siguldā turpinās skeitparka un asfaltētas velotrases būvniecība

  • Autors:  Apriņķis.lv
Vizualizācija - www.sigulda.lv Vizualizācija - www.sigulda.lv

Siguldā Raiņa parka malējā daļā kopš jūnija beigām aktīvi norisinās skeitparka un asfaltētas velotrases būvniecība. Skeitparka elementi jau demontēti un turpinās bruģa daļas demontāža. Noņemti arī pāris nelieli koki, kuru vietā vēlāk tiks iestādīti dižkoki. Darbi turpinās ar vaļņa/tilta demontāžu. Līdz ar būvdarbu iesākšanos Raiņa parka teritorija ir daļēji norobežota, taču plānots, ka šī projekta kārta tiks pabeigta jau šajā gadā, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Darbi, kas norisināsies trijās kārtās, vairāk nekā 71 tūkstoša kvadrātmetru platībā uzsākti ar esošo elementu demontāžu, tos rūpīgi uzkrājot un iekļaujot pēc tam projekta izmantojamo materiālu nodrošināšanai. Kad noslēgsies demontāžas darbi, tiks uzsākta pumpu trases izbūve un jauna skeitparka rampu izvietošana, esošo celiņu pārasfaltēšana, reljefa un apgaismojuma izveide. Būvdarbu laikā tiks pārbūvētas arī inženierkomunikācijas, tostarp lietusūdens kanalizācija. Teritorijā atkarībā no funkcionālā zonējuma tiks izvietoti apstādījumi, videonovērošanas kameras, kā arī izbūvēts dzeramā ūdens brīvkrāns. Būvniecību veic SIA “City Playground” 480 719 eiro vērtībā ar PVN, vēsta pašvaldībā.

Jaunā Raiņa parka daļa pēc pārveides iegūs jaunu veidolu. Skeitparka zonā būs daudzfunkcionāls, vairāku līmeņu skeitparks, kas piemērots dažādu līmeņu braucējiem teju 800 kvadrātmetru platībā. Rampas tiks veidotas no koka kompozītmateriāla. Velotrases zonā tiks iekārtota multifunkcionāla asfaltēta trase, kas piemērota dažāda vecuma braucējiem ar visu veidu nemotorizētiem transportlīdzekļiem. Velotrases asfaltētās daļas platība plānota 788 kvadrātmetru apmērā. Galvenās trases garums būs 170 metri, bet mazās trases garums – 40 metri. Papildus tam tiks izveidots 350 metru garš skrituļotāju celiņš, kas būs integrēts ar gājēju plūsmu. Tāpat projekta laikā paredzēts izveidot asfaltētu laukumu, kurā atradīsies soliņi, atkritumu urnas, velostatīvi un arī neliels laukumiņš ar bērnu basketbola grozu. Tiks saglabāta arī "Veloziņa" trasīte pašiem mazākajiem.

Projekta izstrādes laikā notikušas konsultācijas ar aktīvajiem Siguldas novada jauniešiem, kuri konsultēja un izteica savus ierosinājumus projektētājiem par to, kādu viņi redzētu skeitparku un arī pumpu trasi. Daudzi no ierosinājumiem ņemti vērā, norāda pašvaldības pārstāvji.

Nākamajā un turpmākajos gados tiks attīstītas arī pārējās Raiņa parka daļas. Noslēdzoties Raiņa parka metu konkursam, par labāko tika atzīts mets ar devīzi "SOL111" – SIA “ALPS ainavu darbnīca”, SIA “Fixman” un Elizabetes Melbārzdes radītais darbs. Tas caurstrāvo spēcīgu ideju ar Raiņa un Aspazijas daiļrades iedvesmotiem tēliem un pretmetiem – Saules un Mēness saspēli, gaismas uzvaru pār tumsu un citiem elementiem –, kas atspoguļojas “sausajā” strūklakā, vides objektos un bērnu rotaļu laukuma detaļās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.