Menu
 

Noslēgusies Inciema velotrases būvniecības ieceres publiskā apspriešana

  • Autors:  Apriņķis.lv
Vizualizācija - www.sigulda.lv Vizualizācija - www.sigulda.lv

Siguldas novada būvvalde līdz 1.jūlijam piecu nedēļu garumā organizēja Inciema velotrases būvniecības ieceres publisko apspriešanu, kuras rezultātā netika saņemti interesentu priekšlikumi un atsauksmes par projekta “Multifunkcionālā asfalta pumputrase Inciemā” īstenošanu, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Jau ziņots, ka Krimuldas pagasta Inciemā paredzēts izbūvēt asfaltētu velotrasi, kura paredzēta bērniem, pieaugušajiem, kā arī pieredzējušiem sporta profesionāļiem, kuri vēlas attīstīt savas braukšanas prasmes un koordināciju. Tā ir speciāli lokācijai projektēta trase, kas satur dažāda augstuma kalniņus, virāžas un slīpumus. Trase projektēta tā, lai braucējs, izmantojot savas ķermeņa kustības, varētu attīstīt ātrumu, kā arī, izvairoties no sadursmēm, visi trases punkti būs redzami no jebkura trases punkta.

Trase tiks veidota ar “AC Surf 80” asfalta segumu, kas ir pielāgots velosipēdiem, skrituļslidotājiem, skeitbordistiem un citiem sporta veidiem, kas brauc ar rotējošiem riteņiem. Tiks izbūvēti piekļuves ceļi un uzstādīti labiekārtojuma elementi: soliņi, atkritumu urnas un velostatīvi, kā arī tiks veikta trases apzaļumošana. Projekta īstenošanai nepieciešams veikt arī esošās meliorācijas sistēmas pārkārtošanu.

Būvprojekta izstrādātāja pēc Siguldas novada pašvaldības pasūtījuma ir SIA “City Playgrounds”. Velotrasei, kura atrodas Siguldas novada Krimuldas pagasta īpašumā “Inciemi”, izbūvi plānots uzsākt vasarā un pabeigt oktobrī, vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.