Menu
 

Ķekavā plāno samazināt siltumenerģijas tarifu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

SIA "Ķekavas nami" apstiprināšanai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPKC) ir iesniegusi jaunu siltumenerģijas tarifa aprēķinu, un tas ir par 15,08% mazāks nekā patlaban. Ja SPKC to apstiprinās, sākot ar 1.decembri, siltumenerģijas lietotājiem Ķekavā, Rāmavā, Katlakalnā un Valdlaučos viena megavatstunda maksās 117,74 eiro, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

Patlaban spēkā ir tarifs 279,51 eiro/MWh, jaunais tarifs - 237,36 eiro/MWh. Ņemot vērā to, ka valsts iedzīvotājiem automātiski kompensē 90% no tās tarifa daļas, kas pārsniedz 150 eiro/MWh, un 50% no tās tarifa daļas, kas pārsniedz 68 eiro/MWh, maksa par patērēto siltumenerģiju SIA "Ķekavas nami" klientiem būs 117,74 eiro par megavatstundu.

"Līdz šā gada vidum mums dabasgāzi piegādāja AS "Latvijas gāze" par cenu, kas tika fiksēta vēl 2020.gadā, un mūsu klientiem bija viens no zemākajiem siltumenerģijas tarifiem visā valstī. Taču uz brīdi, kad iepriekšējais līgums beidzās, pasaulē bija notikušas ievērojamas energoresursu cenu izmaiņas. Rezultātā siltumenerģijas cenu kāpums Ķekavas novadā summāri veidojās kā viens no straujākajiem Latvijā," stāsta SIA "Ķekavas nami" valdes priekšsēdētājs Raivo Lācis. "Būtiski ir tas, ka energoresursu cenām biržā patlaban ir lejupejoša tendence un mēs gādājam par to, lai tas iespējami ātri atspoguļotos novada iedzīvotājiem piestādītajos rēķinos par komunālajiem pakalpojumiem. Proti - pretstatā tam, ka iepriekš slēdzām līgumu par gāzes piegādi uz diviem gadiem par fiksētu summu, tagad mēs izsludinām cenu aptauju ik mēnesi un līguma slēgšanas tiesības piešķiram tam komersantam, kurš piedāvā uz to brīdi viszemāko cenu."

Vienlaikus Lācis uzsver, ka SIA "Ķekavas nami" līdz šī lēmuma atcelšanai nepiemēros kavējuma procentus klientiem, kas rēķina apmaksu veiks pēc noteiktā termiņa, un atgādina, ka papildus iepriekšminētajam valsts atbalstam ir pieejams arī mājokļa pabalsts un valsts sociālie pabalsti noteiktām sociālajām grupām - iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem, senioriem, cilvēkiem ar invaliditāti, apgādnieku zaudējušiem un ģimenēm, kurās ir bērns ar invaliditāti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.