Menu
 

Foto: Apbalvoti labākie Mārupes novada pedagogi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Apbalvoti labākie Mārupes novada pedagogi Foto: Mārupes novada pašvaldība

12. oktobrī Skolotāju dienas svinīgā pasākuma ietvaros Mārupes kultūras namā jau ceturto reizi pašvaldības izglītības iestāžu pedagogiem tika pasniegtas balvas izglītībā "Gada pedagogs 2018". Tika sveikti 17 skolotāji astoņās nominācijās, kurus šim godpilnajam titulam izvirzījušas izglītības iestādes un skolēni.

Novada 90 gadu jubilejas ietvaros Mārupes novada dome aizsāka tradīciju godināt savu pašvaldības iestāžu pedagogus par augstu profesionālu meistarību, kas veicinājusi izglītojamā izaugsmi un jaunu progresīvu metožu ieviešanu, par nozīmīgiem izglītojamo sasniegumiem, pedagoģiskās pieredzes popularizēšanu, kā arī ieguldījumu izglītības iestādes vai novada izglītības sistēmas attīstībā, informē Mārupes novada pašvaldībā.

Atklājot svinīgo balvu pasniegšanas ceremoniju, apsveikuma vārdus pedagogiem Skolotāju dienā teica un par darbu pateicās Mārupes novada domes priekšsēdētāja vietniece Līga Kadiģe: “Skolotājs ir viena no svarīgākajām personām mūsu dzīvē, kas liek pamatus tālākajām katra cilvēka dzīves gaitām. Būt skolotājam tā ir liela atbildība, tādēļ vēlos jums pateikties par ieguldīto darbu un novēlēt arī turpmāk tiekties būt labākajiem, jo mūsu bērni, mūsu nākotnes veidotāji ir tieši jūsu rokās.”

Skolotāju sirsnīgo sveikšanu Latvijas simtgades gadā atklāja ar īpašu džeza vokālistes Rūtas Dūdumas priekšnesumu. Klātesošos priecēja Raimonds Macats ar virtuozo vijolnieku Raimondu. Vakara izskaņā skolotāju sirdis sildīja džentelmeņu ansamblis "Daile", stāsta pašvaldības pārstāvji.



Pedagogi balvās saņēma īpaši izgatavotu piemiņas zīmi, sudraba nozīmīti, kuras autors ir mārupietis, rotkalis Edgars Skulte, kā arī atzinības rakstu. Nominācijā "Gada pedagogs pirmsskolas izglītības programmā” balvu saņēma Ivaise Pļaveniece (PII "Zeltrīti"), Zane Stupele (PII "Lienīte"), Iveta Groskopa (PII "Mārzemīte"), Janeta Pekulesa (Jaunmārupes pamatskola) un Sandra Vīksne (Mārupes pamatskola); nominācijā "Gada pedagogs sākumskolas izglītības programmā" balva tika pasniegta Elitai Voicišai (Mārupes vidusskola), Anitai Līdakai (Jaunmārupes pamatskola), Ingai Bitei (Mārupes pamatskola) un Andrai Spurei (Skultes sākumskola), bet nominācijā "Gada pedagogs pamatskolas izglītības programmā" balva tika piešķirta Ingūnai Grīnertei (Mārupes vidusskola), Rūtai Rozenfeldei (Jaunmārupes pamatskola) un Kristapam Purviņam (Mārupes pamatskola).

Nominācijā "Gada pedagogs vidusskolas izglītības programmā" balvu saņēma Dina Švīpiņa (Mārupes vidusskola), savukārt nominācijā "Gada pedagogs profesionālās ievirzes izglītības programmā” balva tika pasniegta Pēterim Pētersonam (Mārupes Mūzikas un mākslas skola).

Balvu piešķīra arī nominācijā "Gada sporta centra treneris" – tā tika pasniegta Mārupes Sporta centra vieglatlētikas trenerei Anete Sorokina, savukārt nominācijā "Skolēnu simpātija" balvu saņēma Dina Švīpiņa (Mārupes vidusskola), Daina Mediņa (Jaunmārupes pamatskola) un Santa Zariņa (Mārupes pamatskola), vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.