Logo
Drukāt šo lapu

Uzsākta Siguldas 1. pamatskolas rekonstrukcija

Uzsākta Siguldas 1. pamatskolas rekonstrukcija Foto: Siguldas novada pašvaldība

Šajā rudenī uzsākta Siguldas 1. pamatskolas rekonstrukcija, kas norisināsies trīs kārtās, kopumā skolas ēkas sakārtošanai paredzot turpat 3 miljonus eiro, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Šobrīd ir uzsākti demontāžas darbi un logu aiļu izbūve ēkas pagrabstāvā, lai uzlabotu ventilācijas un apgaismojuma sistēmas mājturības kabinetiem, notiek sienas savilkšana un pastiprināšana vienai aktu zāles sienai, kā arī drīzumā 1. stāvā tiks izbūvētas divas jaunas klases. Remontdarbu teritorija ir ierobežota, un tā netraucē mācību procesu skolā, norāda pašvaldības pārstāvji.



Savukārt nākamajā vasarā tiks uzsākts skolas ēkas rekonstrukcijas otrais posms, kura laikā notiks fasādes siltināšanas, kā arī pagrabstāva un 1. stāva iekštelpu remontdarbi – sienu demontāža, dzelzsbetona, metāla un koka konstrukciju montāža, sienu un starpsienu izbūve un logu nomaiņa visā ēkā. Skolas ēkas pārbūves otrajā posmā iekļauta arī virtuves un ēdnīcas bloka pārbūve, jaunu klašu telpu un labierīcību izbūve un iekšpagalma kāpņu atjaunošana. Skolas telpas kļūs pieejamas arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Tāpat ēkā tiks veikti elektromontāžas darbi, kā arī apkures, ventilācijas un vājstrāvu sistēmas pārbūve.

Siguldas 1. pamatskolas pārbūves trešajā kārtā tiks veikta ēkas otrā un trešā stāva pārbūve. Ēkas otrajā stāvā tiks izbūvēta mūsdienīga dabaszinību klase un bibliotēkas bloks, izmaiņas skars arī skolas administrācijas telpas. Savukārt 3. stāvā tiks izbūvēts ķīmijas–bioloģijas kabinets, fizikas kabinets, informātikas klases un citas telpas. Skolas pārbūves trešajā kārtā notiks arī teritorijas labiekārtošanas darbi – autostāvlaukuma izbūve, teritorijas bruģēšana un apzaļumošana, vēsta pašvaldībā.



"Pretēji tendencei valstī Siguldas novadā pēdējos gados skolēnu skaits turpina pieaugt – prognozējam, ka tuvāko četru gadu laikā Siguldas skolās izglītojamo skaits palielināsies par aptuveni 500 skolēniem, tādēļ pašvaldība jau vairākus gadus mērķtiecīgi plāno izglītības iestāžu infrastruktūras attīstību, lai ilgtermiņā mūsu novada bērniem nodrošinātu kvalitatīvu un mūsdienīgu mācību vidi.

Līdztekus ierastajiem remontdarbiem izglītības iestādēs, šogad noslēgusies vērienīgā Allažu pamatskolas rekonstrukcija, paplašināti bērnudārzi "Tornīši" un "Saulīte", izveidojot divas jaunas grupiņas, kā arī uzsākta Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunā korpusa celtniecība. Drīzumā noslēgsies pārbūves darbi Allažu pamatskolas pirmsskolas izglītības grupās un Siguldas novada Jaunrades centra telpās," stāsta Siguldas novada domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa, norādot, ka Siguldas novada pašvaldība izglītības iestāžu infrastruktūras attīstībā šobrīd ieguldījusi 4,4 miljonus eiro.



Siguldas 1. pamatskolas pārbūves 1. kārtas būvdarbus par vairāk nekā 173 000 eiro saskaņā ar iepirkumu veic SIA "Siguldas būvmeistars". Plānots, ka Siguldas 1. pamatskolas remontdarbi, nodrošinot mācību procesa nepārtrauktību, noslēgsies 2020. gadā.

Eiropas Reģionālās attīstības fonds Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas 1. pamatskolas rekonstrukcijai un materiāltehniskās bāzes modernizācijai ir piešķīris turpat trīs miljonus eiro, valsts līdzfinansējums skolu rekonstrukcijai paredzēti vairāk nekā 1,6 miljoni eiro. Kopējās Siguldas 1. pamatskolas pārbūves projekta izmaksas tiks apkopotas pēc iepirkuma procedūras pārējām kārtām, informē pašvaldībā.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024