Logo
Drukāt šo lapu

Baložu kūdras muzejdzelzceļš saņem jaunu pasažieru vagonu

Baložu kūdras muzejdzelzceļš saņem jaunu pasažieru vagonu Foto: Ķekavas novada pašvaldība

Ķekavas novada pašvaldībai piedaloties Igaunijas–Latvijas pārrobežu projektā “Industriālā mantojuma atdzīvināšana tūrisma attīstībai”, uzbūvēts šaursliežu pasažieru vagons, kuru nodos lietošanā biedrībai “Bānīša Draugu klubs”. Pirmā ekskursija Baložu kūdras muzejdzelzceļā ar jauno vagonu notiks jau 27. oktobrī.

Lai veicinātu Baložu kūdras muzejdzelzceļa attīstību un tūrisma objekta atpazīstamību, 18. oktobrī Ķekavas novada dome atbalstīja ieceri nodot jaunuzbūvēto šaursliežu pasažieru vagonu bezatlīdzības lietošanā biedrībai “Bānīša Draugu klubs”, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

Kā norāda biedrības valdes priekšsēdētājs Dāvis Bušs, muzejdzelzceļš turpina attīstīties, lai ar katru gadu tas kļūtu arvien interesantāks un apmeklētājiem pieejamāks. Dzelzceļu atjauno entuziasti jau kopš 2013. gada, galvenokārt strādājot savā brīvajā laikā, tāpēc darbu temps nav liels. 2018. gadā pirmo reizi tika organizētas regulāras ekskursijas kūdras bānītī, pagaidām gan tikai reizi mēnesī – katrā pēdējā sestdienā, ar sezonas noslēgumu 27. oktobrī. Ekskursijas laikā kūdras bānītis vizināja apmeklētājus gan uz kūdras laukiem, demonstrējot tos un dažādu kūdras ieguves tehniku, gan arī ar bānīti varēja doties uz dzelzceļa otru galu un pa vagona logu vērot kūdras fabriku un šaursliežu dzelzceļa depo ritošā sastāva kolekciju.

D. Bušs ir gandarīts par jaunā pasažiera vagona saņemšanu, piebilstot: “Cilvēku interese par mūsu dzelzceļu stabili aug, ja pirmajās ekskursiju reizēs apmeklētājus vizinājām ar vienu diviem vagoniem, tad septembra nogalē – jau ar visiem četriem mums pieejamajiem vagoniem. No tiem divi ir vaļējie vagoni bez jumta, tāpēc sliktu laikapstākļu gadījumā mums paliek vairs tikai divi vagoni ar kopā 46 sēdvietām. Tagad mums būs jauns, skaists vagons ar vēl 33 sēdvietām, kas būs īpaši svarīgi rudenīgajās ekskursijās!”

Plašāka informācija par Baložu kūdras bānīti un pieteikšanās ekskursijām pieejama šeit.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024