Menu
 

Siguldas novadā zaļā iepirkuma ietvaros tiek rosināta sadarbības aģentūras izveide

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Siguldas novadā zaļā iepirkuma ietvaros tiek rosināta sadarbības aģentūras izveide, informēja pašvaldībā.

2020.gada septembrī spēkā stājās grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr. 353 “Prasības zaļajam publiskajam iepirkumam un to piemērošanas kārtība”, kas paredz obligātās prasības un kritērijus ēdināšanas pakalpojumu iepirkumiem, iegādājoties produktus ēdienu gatavošanai, noteiktam apjomam jābūt ražotam atbilstoši bioloģiskās lauksaimniecības metodēm.

Lai nodrošinātu izvirzīto prasību izpildi un veicinātu ar bioloģiskās lauksaimniecības metodēm ražoto produktu patēriņu, Siguldas novada pašvaldība 29. novembrī organizēja ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju un reģiona lauksaimnieku, kas saimnieko ar bioloģiskās un integrētās audzēšanas metodēm, tikšanos.

Tikšanās laikā Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa iepazīstināja dalībniekus ar zaļā publiskā iepirkuma prasībām un plānoto bioloģisko lauksaimniecību audzēto produktu patēriņa pieaugumu, kā arī aicināja uz līdzšinējās pieredzes apmaiņu ēdināšanas pakalpojumu sniedzējus un bioloģisko saimniecību pārstāvjus, vēsta Siguldas novada pašvaldībā.

Diskusijas starp “Ekoloģisks.lv”, “Novada garša”, biedrības “Lauku Atbalsta Partnerība” un Siguldas novada pašvaldības domes pārstāvjiem rosināja nākotnē izveidot sadarbības aģentūru, kas palīdzētu iepirkuma procesā un komunikācijas un loģistikas risināšanā starp bioloģiskajiem lauksaimniekiem un ēdinātājiem, kā arī nodrošinātu ar bioloģiskās lauksaimniecības metodēm audzēto produktu pieprasījuma un patēriņa koordinēšanu, lai veicinātu vietējo lauksaimnieku produkcijas patēriņu.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa: “Esmu ļoti gandarīta par tikšanās rezultātu. Tika izveidots dialogs starp ēdinātājiem un varbūtējiem piegādātājiem un saprasts, kā no pašvaldības puses, organizējot ieinteresēto pušu darba grupu, varam izstrādāt LEADER projektus, lai izveidotu sadarbības aģentūru, kas būtu kā koordinācijas tīkls ne tikai skolu ēdināšanas nodrošināšanai, bet arī turpmākai projekta attīstības veicināšanai.”

Siguldas novadā kopš 2021. gada ir veikti ēdināšanas pakalpojumu iepirkumi vairākās izglītības iestādēs, kuros tika piemērotas zaļo publisko iepirkumu obligātās prasības ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai. Turpmākajos divos gados visās Siguldas novada izglītības iestādēs pakāpeniski piemēros šīs prasības ēdināšanas pakalpojumiem, ēdinot aptuveni 5000 skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.