Menu
 

Nākamgad Ķekavā ūdenssaimniecības tarifs pieaugs uz pusi, bet kanalizācijas tarifs – vairāk nekā divas reizes

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No nākamā gada 15.janvāra SIA "Ķekavas nami" ūdenssaimniecības tarifs pieaugs uz pusi, bet kanalizācijas tarifs - vairāk nekā divas reizes, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK).

No 15.janvāra līdz 30.aprīlim ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,15 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs - 3,03 eiro ar kubikmetru.

Savukārt no 1.maija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,24 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs - 3,20 eiro par kubikmetru. 

Salīdzinot ar esošajiem tarifiem, kuri ir spēkā kopš 2013.gada, ūdensapgādes pakalpojumu tarifs no nākamā gada 15.janvāra pieaugs par 0,41 eiro, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs - par 1,63 eiro.

"Ķekavas nami" nodrošina ūdens saimniecības pakalpojumus Ķekavā, Daugmalē, Katlakalnā, Krustkalnos, Odukalnā, Rāmavā, Valdlaučos un Vimbukrogā.

Tarifu pieaugums saistīts ar ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas izmaksu izmaiņām. Pēc šobrīd piemēroto tarifu spēkā stāšanās komersants veicis ieguldījumus ūdenssaimniecības infrastruktūras sakārtošanā un paplašināšanā, kā arī valstī notikušas izmaiņas nodokļu likumdošanā, mainījusies elektroenerģijas iegādes cena, pieaugušas degvielas izmaksas.

Cenas kāpums saistīts arī ar SIA "Rīgas ūdens" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa izmaiņām, jo "Ķekavas nami" Valdlauču ciemam iepērk dzeramo ūdeni no "Rīgas ūdens", bet visus savāktos notekūdeņus, izņemot Daugmales ciemā, nodod attīrīšanai "Rīgas ūdenim".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.