Menu
 

Siguldā par pieciem miljoniem eiro sāk katlumājas modernizāciju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - adven.com Foto - adven.com

Uzņēmumam domājot par energoefektivitāti un vietējo atjaunojamo energoresursu izmantošanu centralizētajā siltumapgādē, SIA “Adven Sigulda” iesnieguši un guvuši atbalstu projektam par katlumājas modernizāciju Siguldā, Pulkveža Brieža ielā, kas tiks īstenots ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu.

Projekta mērķis ir veicināt energoefektivitāti un vietējo atjaunojamo energoresursu izmantošanu centralizētajā siltumapgādē, paaugstinot energoefektivitāti siltumavotā un nodrošinot Siguldas pilsētas siltumapgādes sistēmu atbilstību vides aizsardzības prasībām, tostarp uzlabojot iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Projekta kopējās izmaksas ir aptuveni 5 miljoni eiro. Savukārt “Adven” grupas uzņēmumu iesniegtajam projektam gūstot atzinumu Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) izsludinātajā konkursā, būs iespējams piesaistīt Kohēzijas fonda līdzfinansējumu 1 390 000 eiro apmērā.

Šobrīd tiek veikta būvprojekta izstrāde un sagatavošanās darbi katlumājas ēkas pārbūvei Pulkveža Brieža ielā 109, lai 2023. gadā tajā varētu uzstādīt jaunu biokurināmā katlu.

“Šī projekta realizācija ir tikai nākamais loģiskais solis, ko bijām plānojuši pirms “Adven” pērn iegādājās centralizētās siltumapgādes uzņēmumu Siguldā. Mūsu mērķis ir nepārtraukta izaugsme, tāpēc pastāvīgi meklējam piemērotas attīstības iespējas Latvijā, iesaistoties katlumāju un pārvades tīklu pārvaldībā un modernizācijā,” norāda SIA “Adven Latvia” valdes loceklis Māris Kānītis.

Uzstādot jaunu 6 MW šķeldas katlu esošajā katlumājā, siltumavota efektivitāte tiks palielināta par gandrīz 20%. Tādejādi siltumenerģijas ražošanai tiks patērēts par 5968 MWh mazāk kurināmā nekā pirms projekta īstenošanas. Pēc projekta realizācijas plānots samazināt CO2 emisijas par 1369 tonnām gadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.