Logo
Drukāt šo lapu

Požarnovs gatavs turpināt darbu Baldones novada domes opozīcijā

Požarnovs gatavs turpināt darbu Baldones novada domes opozīcijā Foto: LETA

No Baldones novada domes mēra vietnieka amata gāztais Andrejs Požarnovs (GKML) gatavs turpināt darbu domes opozīcijā, aģentūrai LETA apliecināja pats deputāts.

Deputāts stāstīja, ka par jaunās koalīcijas veidošanos domē bijis skaidrs jau pēc Finanšu komitejas sēdes, kurā skatīts nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, "Vienotības" un "Reģionu alianses" (RA) ierosinājums mainīt domes nolikumu, nosakot vienu mēra vietnieku divu vietā.

"Tas ir jocīgi. Ja jau koalīcija bija skaidra un stabila, neredzu iemeslu, kāpēc bija jāsauc ārkārtas sēde, šo jautājumu varēja iekļaut arī kārtējā domes sēdē," pauda Požarnovs, kurš ceturtdien kā iepirkumu komisijas loceklis piedalījies pašvaldības iniciētajā seminārā Rīgā un domes sēdē nespēja piedalīties.

Požarnovs vēl nav varējis iepazīties ar ceturtdien sēdē lemto, taču viņam ir informācija, ka viņš ir "izmests" no visām komitejām un arī iepirkumu komisijas.

Pēc viņa teiktā, pārmaiņas domē sākušās, jo domes priekšsēdētājā Raimonda Audzera (VL-TB/LNNK, V) pārstāvētais saraksts vēlējies pārņemt iepirkumu jomu un sākušās represijas pret pašvaldības iepirkumu speciālistu. Audzers pašvaldības izpilddirektorei licis speciālistam izteikt rājienu, ko izpilddirektore nav darījusi.

"Tad viņš saprata, ka viņam nav kontroles pār pašvaldības personālu, un sekoja zemisks gājiens. Izpilddirektore bija atvaļinājumā, tas bija augusts, bet viņai 3. septembrī vajadzēja uz skolu vest bērnu, un viņa palūdza domes priekšsēdētājam vēl vienu papildu brīvu dienu. Audzers to viņai apsolījis, bet pēc tam aizmuguriski iesniegumu nav saskaņojis," stāstīja Požarnovs, piebilstot, ka tad, kad izpilddirektore 3. septembrī nebija ieradusies darbā, viņai noteikts disciplinārsods. Vēlāk deputāti balsojuši par soda atcelšanu, taču jaunveidojamā koalīcija lēmumu nav atbalstījusi.

"Es startēju vēlēšanās Baldonē ar domu izveidot jaunu komandu, kas būs ar skaidru un caurspīdīgu politiku. Un vienalga, vai šī komanda ir pozīcijā vai opozīcijā," pauda deputāts, kurš darbu domē plāno turpināt.

Jau vēstīts, ka, apvienojoties VL-TB/LNNK, "Vienotības" un RA deputātiem, ceturtdien Baldones novadā izveidota jauna valdošā koalīcija, bet no amatiem atbrīvoti domes priekšsēdētāja vietnieki Andrejs Požarnovs (GKML), kurš pats īsu brīdi bija domes vadītājs, un Āboltiņa.

Līdz ar pārmaiņām nolemts veikt grozījumus Baldones novada pašvaldības nolikumā, paredzot turpmāk tikai vienu domes priekšsēdētāja vietnieka vietu. Domes sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Ose skaidroja, ka lēmums atteikties no diviem priekšsēdētāja vietnieku amatiem pieņemts, lai padarītu pašvaldības darbu efektīvāku.

"Ideja par diviem priekšsēdētāja vietniekiem, ņemot vērā esošo divu vietnieku iesaisti problēmjautājumu risināšanā, neattaisnojās, tāpēc tika pieņemts lēmums grozīt saistošos noteikumus un no divām priekšsēdētāja vietnieka amata vietām izveidot vienu," paudis domes priekšsēdētājs Audzers.

Ārkārtas domes sēdē ceturtdien pieņemts lēmums no amata atbrīvot abus vietniekus un rīkot jaunas priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas. Turpmāk priekšsēdētāja vietnieka pienākumus pildīs Inese Jēkabsone, kura pārstāv iepriekš opozīcijā strādājušo RA. Līdz ar to pašlaik Baldonē darbojas VL-TB/LNNK, "Vienotības" un RA koalīcija, opozīcijā atstājot "Gods kalpot mūsu Latvijai" un Latvijas Zaļās partijas pārstāvjus.

Jau vēstīts, ka teju pirms gada, 2017. gada novembrī, Audzers nonāca domes vadītāja amatā, pateicoties koalīcijas līgumam, ko parakstīja "Vienotība", "Gods kalpot mūsu Latvijai" un Latvijas Zaļā partija, tam pievienojoties arī no RA ievēlētajam deputātam Edgaram Brigmanim.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024