Logo
Drukāt šo lapu

Ikšķile dalās pieredzē ar Ķekavu par ēdināšanu skolās

Ikšķile dalās pieredzē ar Ķekavu par ēdināšanu skolās Foto: Ikšķiles novada pašvaldība

30. oktobrī Ikšķiles novada pašvaldībā viesojās Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļas vadītājs Vitolds Krieviņš un citi Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji, lai iepazītos ar Ikšķiles novada pašvaldības pieredzi, organizējot ēdināšanas pakalpojumus pirmsskolas un vispārējās izglītības iestādēs.

Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Česlavs Batņa, izpilddirektors Mariss Martinsons, Izglītības, sporta un jaunatnes lietu pārvaldes vadītāja Agnese Jankuna kopā ar citiem Ikšķiles novada pašvaldības speciālistiem sniedza atbildes uz Ķekavas novada pārstāvju jautājumiem par to, kā organizēt ārpakalpojuma iepirkuma gaitu, lai nodrošinātu kvalitatīvu ēdienu, sasniedzot galveno mērķi – pabarotus un apmierinātus bērnus, informē Ikšķiles novada pašvaldībā.

Te lieti noderēja Ikšķiles pieredze, organizējot pārejas posmu no pašvaldības uz ārpakalpojuma sniegto ēdināšanu. Tika atzīts, ka pastāv atšķirības starp ēdieniem, ko izvēlas pirmsskolas audzēkņi un ko vēlas redzēt uz sava pusdienu galda skolēni. Pašvaldība ciešā sadarbībā ar izglītības iestāžu pārstāvjiem regulāri seko līdzi sniegtā pakalpojuma kvalitātei, lai tiktu ievērotas līgumā noteiktās prasības. Par konstatētajiem pārkāpumiem tiek sastādīti akti, ar kuriem tiek iepazīstināts ēdinātājs, lai turpmākajā darbībā netiktu pieļauti trūkumi un kļūdas, norāda pašvaldības pārstāvji.

Skolēni ir pozitīvi novērtējuši sniegtās iespējas ēdienu izvēlē gan kompleksajām pusdienām, gan pašapkalpošanās ēdnīcai. Turklāt pašvaldībai ir iespējas ēdienkarti mainīt atbilstoši sezonai un bērnu vēlmēm. Finanšu, tai skaitā arī administratīvo, slogu atvieglo ieviestās elektroniskās skolēnu kartes, uz kurām vecāki pārskaita naudu, kas ir kā norēķina veids par skolēna pusdienām. Ieviestā sistēma pat ļauj skolēna vecākam redzēt, ko tieši, kādus pārtikas produktus skolēns katrā dienā ir iegādājies, skaidro Ikšķiles novada pašvaldībā.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024