Menu
 

Stājušies spēkā jaunie saistošie noteikumi par sociālajiem pakalpojumiem Ķekavas novadā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicēti un stājušies spēkā saistošie noteikumi par sociālajiem pakalpojumiem Ķekavas novadā.

Tie nosaka Ķekavas novada pašvaldības sociālo pakalpojumu veidus, to piešķiršanas, saņemšanas un samaksas kārtību, kā arī lēmumu par sociālo pakalpojumu piešķiršanu vai atteikumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtību.

Iepriekš sociālos pakalpojumus sniedza pašvaldības aģentūra "Ķekavas sociālās aprūpes centrs" un sociālās aprūpes centrs "Baldone".

Pēc novadu apvienošanas tika pabeigta sociālā aprūpes centra "Baldone" likvidācija, to pievienojot pašvaldības aģentūrai "Ķekavas sociālās aprūpes centrs" kā struktūrvienību. Līdz ar to turpmāk kā pakalpojumu sniedzējs norādīts "Ķekavas sociālās aprūpes centrs". 

Tiesības saņemt sociālos pakalpojumus ir personai, kas deklarējusi savu pamata dzīvesvietu pašvaldības administratīvajā teritorijā un faktiski dzīvo deklarētajā dzīvesvietā.

Noteikumi paredz, ka sociālā darba speciālists izvērtē nepieciešamību un pieņem lēmumu par sociālā pakalpojuma piešķiršanu.

Ķekavas pašvaldībā iedzīvotājiem tiek piedāvāta aprūpe mājās, ilgstoša sociālā aprūpe un sociālā rehabilitācija pilngadīgām personām, kā arī īslaicīgā sociālā aprūpe sociālās aprūpes institūcijā.

Ķekavas novadā ir pieejams psihologa pakalpojums, atbalsta jeb izglītojošās grupas un grupas nodarbību pakalpojums, "Ķekavas sociālās aprūpes centrs" dienas aprūpes centra "Gaismas iela" pakalpojums, naktspatversmes pakalpojums, sociālās mājas īres pakalpojums, ģimenes asistenta pakalpojums un aprūpes pakalpojums bērniem ar invaliditāti.

Tāpat pašvaldībā pieejami atbalsta pasākumi bērniem un pieaugušajām personām ar dažāda veida un rakstura atkarības problēmām, informācijas sniegšana psihiskās veselības jomā un sociālie pakalpojumi, kas tiek finansēti no valsts budžeta, Eiropas Savienības projekta līdzekļiem.

Lai minētos sociālos pakalpojumus saņemtu, iedzīvotājiem jāvēršas pašvaldībā, iesniedzot iesniegumu un pieprasītos dokumentus.

Sociālais dienests mēneša laikā pēc personas iesnieguma izvērtēs situāciju, ja nepieciešams, apmeklēs personu dzīvesvietā un vienosies par sociālo problēmu, kuras risināšanai nepieciešams atbalsts.

Ja nepieciešams, tiks novērtēta personas un tās ģimenes locekļu maksātspēja, nepieciešamība izstrādāt individuālo sociālās aprūpes vai sociālās rehabilitācijas plānu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.