Logo
Drukāt šo lapu

Ķekavas dome izsludinājusi iekšējo konkursu uz pašvaldības izpilddirektora amatu Apriņķis.lv

Ķekavas dome izsludinājusi iekšējo konkursu uz pašvaldības izpilddirektora amatu arhīvs

Ķekavas dome izsludinājusi iekšējo konkursu uz pašvaldības izpilddirektora amatu, apstiprināja domes pārstāve Vineta Geka. Konkurss izsludināts 31.oktobrī un uzaicinājums iesniegt savu kandidatūru nosūtīts visu pašvaldības iestāžu, aģentūru un kapitālsabiedrību darbiniekiem. Pretendenti savus pieteikums iesniegt var līdz 16.novembrim.

Patlaban izpilddirektora pienākumus turpina pildīt priekšsēdētājas padomnieks Andris Volanskis.

Kā ziņots, jūlijā Ķekavas pašvaldība ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu līdz 1.novembrim izsludināt konkursu uz pašvaldības izpilddirektora amatu.

Lēmums pieņemts, izvērtējot situāciju un argumentus attiecībā uz plānotajām pārmaiņām Ķekavas novada pašvaldības centrālajā administrācijā, kas paredz izveidot piecas nozaru pārvaldes un līdz ar to mainīt arī izpilddirektora pienākumus.

Opozīcija gan rosināja konkursu izsludināt jau nedēļas laikā un norādīja, ka strukturālās izmaiņas ir tikai atrunas, jo izpilddirektora pienākumus nosaka likums "Par pašvaldībām" un tas nav atkarīgs no reorganizācijas niansēm.

Jautājumu par izpilddirektora amata konkursu opozīcija aktualizēja vairākkārt, jo izpilddirektora pienākumu izpildītājs jau kopš 2017.gada 6.novembra ir domes priekšsēdētājas padomnieks Andris Volanskis, kuru šajā amatā vienpersoniski ar savu rīkojumu iecēla pati priekšsēdētāja.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024