Menu
 

Ādažu dome aicina atsaukties 50 gadus senu, nojaucamu garāžu īpašniekus

  • Autors:  LETA
Ādažu dome aicina atsaukties 50 gadus senu, nojaucamu garāžu īpašniekus www.adazi.lv

Ādažu novada dome Ādažos, Attekas ielā 39, iecerējusi nojaukt aptuveni 50 gadus vecas garāžas, taču pirms tam aicina atsaukties garāžu iespējamos īpašniekus un graustus likvidēt pašiem, apliecināja pašvaldības pārstāve Monika Griezne.

Oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" lasāms, ka dome uzlikusi par pienākumu garāžu īpašniekiem vai tiesiskiem valdītājiem līdz šī gada 31.decembrim nojaukt patvaļīgi uzbūvētās garāžas uz pašvaldībai piederošā nekustamā īpašuma Attekas ielā.

Taču, pēc Grieznes teiktā, pašvaldības būvvalde konstatējusi, ka šīs garāžas nav reģistrētas zemesgrāmatā, tām nav zināmi īpašnieki, tās uzceltas nelikumīgi un jau vairākus gadus stāv pamestas.

Garāžas ir aptuveni 50 gadus vecas un būvvaldei nav nekādu dokumentu par to būvniecības procesu. Tomēr, no juridiskās puses raugoties, pašvaldībai esot jānodrošina, ka, ja gadījumā kāds iedzīvotājs garāžas uzskata par sev piederošām, viņš tiek informēts par ēku stāvokli, kā arī par pašvaldības turpmākajiem plāniem.

Ja līdz gada beigām grausti nebūs nojaukti, pašvaldība to izdarīs par saviem līdzekļiem. Kopumā celtnes aizņemot 0,35 hektārus lielu platību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.