Logo
Drukāt šo lapu

Foto: Virs bobsleja trases Siguldā pacelts monumentāls Latvijas karogs

Foto: Virs bobsleja trases Siguldā pacelts monumentāls Latvijas karogs Foto: Ginta Zīverte

11. novembrī, godinot brīvības cīnītāju piemiņu, pēc tradicionālā Lāčplēša dienas lāpu gājiena virs bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda" 16 metru augstā mastā pacelts monumentāls Latvijas karogs, kas plīvos vairāk nekā 140 metru virs jūras līmeņa un ir viens no augstākajiem karogiem, kurš pacelts mastā virs kādas no Latvijas ēkām, informē Siguldas novada pašvaldībā.

"Bobsleja un kamaniņu trase "Sigulda" ir unikāla ēka Siguldā, tā ir Latvijas olimpisko medaļu kaltuve, tā ir vieta un sava veida simbols, kas norāda uz latviešu spēku, mērķtiecību un izturību. Šis ir vēsturisks notikums, jo, godinot Latvijas varoņus, Siguldas visaugstākajā mastā esam pacēluši mūsu valsts karogu, kuru kā vērtību nodosim nākamajām paaudzēm. Lai karogs ikdienu mums atgādina, ka mēs katrs varam kļūt par tik lielu cilvēku, cik vien liels ir mūsu pašu izraudzītais uzdevums," īsi pirms monumentālā karoga pacelšanas sacīja Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Sarkanbaltsarkanais karogs, kas ir 3,5 metrus plats un septiņus metrus garš, tapis par Siguldas novada uzņēmēju un iedzīvotāju ziedojumiem, kurus vāca "Latvijas karoga" biedrība. Būvprojekta vadītājs – Aldis Grasmanis. Karogu pacēla brāļi Dukuri un brāļi Šici.

Raksta avots pieejams šeit.

Foto galerija

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024