Logo
Drukāt šo lapu

Ulbrokā atklāts Simtgades skvērs

Ulbrokā atklāts Simtgades skvērs Foto: Stopiņu novada pašvaldība

15. novembrī Ulbrokā notika Simtgades skvēra atklāšana. Šis ir viens no Latvijas valsts simtgadei veltītajiem objektiem, kas turpmāk būs skaista rota Stopiņu novadam.

“Realizējot šo ieceri, esam labiekārtojuši Ulbrokas centra teritoriju, kas turpmāk būs pievilcīga un patīkama gan iedzīvotājiem, gan ikvienam novada viesim,” norāda Stopiņu novada domes pārstāvji.

Simtgades skvēra centrālais objekts ir pulkstenis, rotāts latvju rakstu zīmēm, kas simbolizē Latvijas tālāko laika ritējumu un attīstību. Ap diviem skvēra ozoliem apvijies bezgalības zīmes formā veidots soliņš, kas dod spēku un ticību Latvijas nākotnes izaugsmei. Iecere par skvēra izveidi Ulbrokas centrā radās jau pirms vairākiem gadiem, un šogad izdevās to realizēt, piepildot ideju arī par novada pulksteni, stāsta domē.

Līdz ar skvēra izveidi, ir izveidotas trīs jaunas tirgus nojumes ar labiekārtotām tirdzniecības vietām, izbūvēta lietusūdens kanalizācija, uzstādīti jauni apgaismojuma stabi. Skvērā un apkārtnē izvietotas sešas videonovērošanas kameras, kuru pārredzamības zonā ir arī autobusa pieturvieta pretējā ielas pusē. Simtgades skvērā ir labiekārtoti bruģēti celiņi un atpūtas soliņi, izveidoti apstādījumi.

Simtgades skvēra projektu sagatavoja arhitekts Elmārs Orniņš. Darbus organizēja PA “Saimnieks”, kopējās darbu izmaksas ir 80 000 eiro, skvēra izbūve veikta par pašvaldības budžeta līdzekļiem, vēsta domes pārstāvji.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024