Logo
Drukāt šo lapu

Apledojums apgrūtina braukšanu Pierīgā

Apledojums apgrūtina braukšanu Pierīgā arhīvs

Svētdienas rītā daudzviet Latvijā, tostarp Pierīgā, apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. VAS “Latvijas Valsts ceļi” aicina autobraucējus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa segumam atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ieplānot papildu laiku ceļā.

Rīgas apkārtnē apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Ainažu šoseja (A1) posmā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam; Vidzemes šoseja (A2) posmā no Rīgas līdz Līgatnei; Valmieras šoseja (A3) posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam; Rīgas apvedceļš (A4) posmā no Baltezera līdz Saulkalnei; Daugavpils šoseja (A6) posmā no Rīgas līdz Ogrei; Ventspils šoseja (A10) no Rīgas līdz Kūdrai.

Reģionālie autoceļi apledo Rīgas, Bauskas, Dobeles, Krāslavas, Liepājas, Limbažu, Madonas, Preiļu, Talsu, Tukuma un Ventspils apkārtnē. Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 97 VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” ziemas dienesta tehnikas vienības.

VAS “Latvijas Valsts ceļi” aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu. Mainīgajos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais “melnais ledus”, kas ir neredzams un īpaši bīstams. Tas īpaši var veidoties ceļu posmos kas atrodas blakus ūdenstilpnēm, meža apvidū, kā arī uz tiltiem un pārvadiem. Apledojums var veidoties negaidīti un ļoti ātri.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024