Logo
Drukāt šo lapu

Foto: Skatu tornim "Lielajos Kangaros" svin spāru svētkus

Foto: Skatu tornim "Lielajos Kangaros" svin spāru svētkus Foto: Ropažu novada pašvaldība

23. novembrī būvuzņēmējs SIA "Ventars" un projektēšanas un būvniecības apakšuzņēmums SIA "Jungreks" kopā ar Ropažu novada pašvaldību svinēja spāru svētkus nu jau gandrīz pabeigtajam skatu tornim. Dabas liegumā "Lielie Kangari", kas ietver lielāko osu grēdu Latvijā, atradīsies 33 m augsts, no dzelzs konstrukcijām veidots skatu tornis, no tā varēs vērot dabas liegumā esošos retās un aizsargājamās putnu sugas, tāpat tornis paver skaistu skatu uz Kangaru purva unikālo ainavu.

Skatu tornis būs viens no Latvijā augstākajām dabas skatu torņiem, tāpat liegumā apmeklētājiem būs pieejams 1840 metru garumā veidotas koka laipas, kas ļaus iepazīt unikālās biotopu un bezmugurkaulnieku sugas, informē Ropažu novada pašvaldībā.

Jaunās dabas takas un skatu torņa atklāšana plānota 2019. gada 11. maijā, izglītojošā atpūtas festivāla ģimenēm "Meža stāsti Kangaros" laikā. Atklāšanas pasākuma laikā apmeklētājiem tiks piedāvāts populārzinātnisko lekciju kopums, arodu meistaru paraugdemonstrējumi, intelektuāli aktīvas spēles, kā arī muzikāli priekšnesumi, vēsta pašvaldības pārstāvji.

Dabas liegumā “Lieli Kangari” skatu platforma un laipas veidotas projekta “Tūrisma, dabas izziņas un veselības infrastruktūras izveide dabas liegumā “Lielie Kangari”” ietvaros darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķa "Saglabāt un atjaunot bioloģisko daudzveidību un aizsargāt ekosistēmas"  pasākumā "Antropogēno slodzi mazinošas infrastruktūras izbūve un rekonstrukcija "Natura 2000" teritorijās". Projekts tiks finansēts no Eiropas Reģionālā attīstības fonda un pašvaldības līdzekļiem.

Foto galerija

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024