Menu
 

Salaspilī svinīgi atklāj vēl vienu renovētu daudzdzīvokļu māju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Salaspilī svinīgi atklāj vēl vienu renovētu daudzdzīvokļu māju Foto: Salaspils novada pašvaldība

27. novembrī pēc renovācijas atklāšanu piedzīvoja nams Meža ielā 7, Salaspilī, kurā darbi tika uzsākti šī gada maijā. Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalījās domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars, SIA “Salaspils siltums” valdes locekle Ina Bērziņa-Veita ar saviem kolēģiem, finansējuma sniedzēja AS “SEB banka” pārstāvji, būvnieki, mājas iedzīvotāji un citi interesenti.

Tā kā daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšana ir viens no aktuālākajiem jautājumiem Salaspils novadā, pirms vairāk nekā trīs gadiem dome pieņēma lēmumu deleģēt pašvaldības kapitālsabiedrību SIA “Salaspils siltums” nodarboties papildus ar jaunu komercdarbības veidu – enerģijas apsaimniekošanu, kas ietver ēku atjaunošanu un energoefektivitātes pasākumu īstenošanu daudzdzīvokļu ēku sektorā. Ar “Salaspils siltuma” atbalstu energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus lēma uzsākt astoņas mājas. Taču, kamēr dažas mājas vēl ir procesā un kaimiņi mēģina vienoties savā starpā, savu atklāšanu pēc renovācijas piedzīvoja nams Meža ielā 7, informē Salaspils novada pašvaldībā.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā, uzrunājot klātesošos, domes priekšsēdētājs pirmām kārtām pateicās dzīvokļu īpašniekiem, kuri saņēmās un spēja realizēt tik apjomīgu projektu. R. Čudars arī norādīja: “Šis ir projekts, kas kalpo kā lielisks piemērs ne tikai visai pārējai Salaspilij, bet arī būvniecības jomai. Konkrētais projekts ir īpašs arī ar to, ka tas ir pirmais pabeigtais projekts, kas ir realizēts ar pašvaldības kapitālsabiedrības “Salaspils siltums” dalību Inas Bērziņas-Veitas un viņas komandas vadībā. Pirms vairākiem gadiem, kad sapratām, ka renovācija nenotiek tik raiti, kā gribētos, mums pašvaldībā nekas cits neatlika, kā deleģēt šo svarīgo uzdevumu tieši mūsu kapitālsabiedrībai. Pateicoties viņu darbam, pēdējā laikā varam runāt par tādu kārtīgu “uzrāvienu” energoefektivitātes paaugstināšanas jomā Salaspilī.”

Pasniedzot katrai kāpņu telpai dāvanu – ziņojuma dēli ar mājas attēliem pirms renovācijas uzsākšanas –, SIA “Salaspils siltums” valdes locekle Ina Bērziņa-Veita pateicās visiem projektā iesaistītajiem.



Kā vēsta pašvaldības pārstāvji, darbu gaitā mājai ir veikta ārsienu, bēniņu, pagraba pārseguma un cokola siltināšana. Lai nodrošinātu svaigā gaisa pieplūdi, ierīkotas vēdināšanas iekārtas, kas savienotas ar radiatoriem. Gaisa vilkmes nodrošināšanai uz jumta vēdināšanas kanāliem uzstādīti deflektori. Nomainīti gan kāpņu telpu un dzīvokļu logi, gan uzstādītas ieejas durvis ar kodu atslēgu. Ņemot vērā, ka arī ēkas iekšējie inženiertīkli (aukstā un karstā ūdens caurules, kanalizācija) ir savu laiku nokalpojuši, tie tika mainīti gan pagrabā, gan pa stāvvadiem. Lai katram iedzīvotājam būtu iespēja regulēt sev vēlamo temperatūru, uz jaunajiem radiatoriem ir uzstādīti termoregulējoši vārsti. 

Pirms visiem siltināšanas darbiem tika veikti pamatu pastiprināšanas darbi gala sienām un pilastriem, kā arī mainīts jumta segums. Lodžijas tika stiklotas ar bezrāmja risinājumu, kas dod iespēju atvērt lodžiju pilnībā, ja iedzīvotājs to vēlas. Papildus tika veikts arī kāpņu telpu remonts, lai katram būtu patīkami ieiet atjaunotajā mājā.  Viss iepriekš minētais tehniskais un vizuālais ieguvums tiek papildināts ar to, ka maksājums par apkuri samazināsies līdz 50%, atzīmē pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.