Logo
Drukāt šo lapu

Parakstīts līgums par ceļa būvdarbiem "Sēnītes" posmā

Parakstīts līgums par ceļa būvdarbiem "Sēnītes" posmā Foto: pixabay.com

Ir noslēgts līgums par būvdarbu veikšanu “Sēnītes” posmā uz Vidzemes šosejas (A2). Līgums paredz valsts galvenā autoceļa A2 Rīga–Sigulda–Igaunijas robeža posma 25,50.–39,40. km abu brauktuvju un valsts galvenā autoceļa A3 Inčukalns–Valmiera posma 0,00.–1,65. km segas pārbūvi.

Kā informēja VAS “Latvijas Valsts ceļi” Komunikācijas daļā, par uzvarētājiem atklātā konkursā būvdarbu veikšanai “Sēnītes” posmā ir atzīta piegādātāju apvienība “Binders un ACB”, jo tās piedāvājums atbilda visām konkursā izvirzītajām prasībām un tās piedāvātā cena 38 498 327,17 EUR bez PVN bija viszemākā.

Vidzemes šosejas “Sēnītes” posma kopējais garums ir 13,90 km un vēl 1,65 km uz Valmieras šosejas. Vidzemes šosejas posmā ir divas brauktuves ar divām joslām katrā virzienā, deviņi satiksmes pārvadi “Sēnītes” mezglā un viens – pie Vangažiem. Projekta ietvaros plānots veikt seguma pārbūvi visā posma garumā, kā arī visu satiksmes pārvadu pārbūvi. Asfaltbetona segums paredzēts trīs kārtās.

Projekta realizācijas ietvaros paredzēta Straujupītes caurtekas pārbūve, kā arī mazāku caurteku pārbūve un tīrīšana, gājēju tuneļa “Sēnītes” satiksmes mezglā atjaunošana, 14 autobusu pieturvietu atjaunošana un 6 paviljonu izbūve. Tiks nomainītas un izbūvētas transporta un gājēju drošības barjeras, uzstādīti drošības žogi brauktuvju sadalošajā joslā, atjaunots gājēju luksofors un ceļa apgaismojums Vangažos. Tiltam pār Gauju (uz A3) tiks mainīts asfaltbetona segums, norāda “Latvijas Valsts ceļu” pārstāvji.

Aktīvie būvdarbi objektā tiks uzsākti nākamgad, tiklīdz to ļaus laikapstākļi. Būvdarbi tiks finansēti gan no ES Kohēzijas fonda, gan no valsts budžeta apakšprogrammas “Valsts autoceļu uzturēšana un atjaunošana” un citām valsts budžeta programmām. Šis ir pēdējais līgums ar Kohēzijas fonda (KF) līdzfinansējumu šajā plānošanas periodā (2014–2020).

Kopumā šajā plānošanas periodā Kohēzijas fonda līdzfinansējums valsts autoceļiem ir 256,9 miljoni eiro, bet no ERAF – 277,0 miljoni eiro. Savukārt 2018. gadā kopējais finansējums valsts autoceļiem, ieskaitot ziemas un vasaras uzturēšanas darbus, ir 285 miljoni eiro, no tiem 102 miljoni eiro – Eiropas Savienības fondu finansējums un 183 miljoni eiro – valsts budžeta finansējums, vēsta “Latvijas Valsts ceļu” pārstāvji.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024