Logo
Drukāt šo lapu

Jaunu izpilddirektoru Baldones novadā plāno atrast līdz februārim

Jaunu izpilddirektoru Baldones novadā plāno atrast līdz februārim Foto: www.baldone.lv

Baldones novada pašvaldība izsludinājusi konkursu uz izpilddirektora amatu, plānojot atbilstošāko pretendentu atrast līdz 1. februārim. Izpilddirektoram pašvaldība piedāvā 1600 eiro atalgojumu mēnesī.

Pašvaldība no amata pretendentiem prasa augstāko izglītību kādā no jomām, kas tieši saistītas ar izpilddirektora pienākumu izpildi, – ekonomikā, uzņēmējdarbībā, inženierzinātnēs, būvniecībā, jurisprudencē. Tāpat pretendentam jābūt vismaz trīs gadu pieredzei iestādes, uzņēmuma vadībā vai izpilddirektora amatā pēdējo piecu gadu periodā, kā arī jāpārzina pašvaldības darbību reglamentējošie normatīvie akti.

Izpilddirektoram arī jāpiemīt prasmei analizēt iestādes darbību, identificēt problēmas un izstrādāt risinājumus, jābūt prasmei vadīt lielu kolektīvu, komandas darbu, deleģēt un koordinēt pienākumu izpildi, motivēt darbiniekus. Izvirzīta arī prasība par valsts valodas zināšanām augstākajā līmenī, bet vēlamas ir krievu un angļu valodas zināšanas sarunvalodas līmenī.

Izpilddirektors būs atbildīgs par nodotās mantas apsaimniekošanu, lietderīgu izmantošanu un saglabāšanu, pasūtījumu tehniskās izpildes kvalitātes nodrošināšanu un pašvaldības finanšu resursu lietderīgu izmantošanu.

Pieteikumus vakancei var iesniegt līdz 4. janvārim. Kopā ar citiem dokumentiem jāiesniedz arī redzējums par Baldones novada darbību un turpmāku attīstību.

Jau vēstīts, ka sestdien Baldones novada domes ārkārtas sēdē apstiprināta vienošanās, saskaņā ar kuru no amata atbrīvota pašvaldības izpilddirektore Nelda Sniedze. Kā aģentūru LETA informēja domes priekšsēdētāja vietniece Inese Jēkabsone (RA), par vienošanos, kas paredz pašvaldības darba attiecību pārtraukšanu ar Sniedzi, nobalsoja astoņi no 13 uz sēdi atnākušajiem deputātiem. Pavisam domē ir 15 deputāti, bet divi uz sēdi nebija ieradušies.

Sniedze bija vairākkārt saņēmusi aizrādījumus un arī disciplinārsodu no domes priekšsēdētāja Raimonda Audzera (V). Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka domes vadība izpilddirektori bija lūgusi amatu pamest, taču viņa to nav darījusi, līdz panākta abpusējā vienošanās.

To iepriekš apstiprināja arī pati Sniedze, kurai esot pārmests, ka "izpildvara iejaukusies politikā". Viņa gan uzskata, ka noticis tieši pretējais un politiķi ir iejaukušies izpildvarā, dodot rīkojumus darbiniekiem, apejot izpilddirektori, un tāpēc iestājies "haoss apritē". Sniedze atzina, ka viņai ilgstoši ir nesaskaņas ar domes vadību.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024