Menu
 

Par Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektori ieceļ Jolantu Jansoni (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv/LETA
Par Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektori ieceļ Jolantu Jansoni (papildināta) Foto no arhīva

Izvērtējot Ķekavas novada pašvaldības izsludinātā iekšējā konkursa uz pašvaldības izpilddirektora amatu rezultātus, 7. decembrī Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē par izpilddirektori tika iecelta Jolanta Jansone, kas savus jaunos pienākumus pildīs no 2019. gada 2. janvāra. Konkursā uz pašvaldības izpilddirektora amatu bija pieteikušies četri pretendenti, un visaugstāko punktu skaitu ieguva J. Jansone.

Opozīcijas deputāte Agnese Geduševa (GKL) aģentūrai LETA pastāstīja, ka sēdi atstājusi pirms galīgā balsojuma, taču jau tobrīd tā ilgusi vairāk nekā trīs stundas. "Diskusijas bija spraigas, un lielākoties domstarpības bija par to, ka konkurss noticis lielā slepenībā. Arī sēdē mums neviens nepaskaidroja, kas bija citi pieteikušies kandidāti, pēc kādiem kritērijiem izvēlēts uzvarētājs vai kāds bijis konkursa nolikums. Pamatojums informācijas nesniegšanai bija datu aizsardzības regulas prasības, taču tas ir absurds," sacīja Geduševa. Viņa norādīja, ka arī vairāki koalīcijas deputāti neesot neko zinājuši ne par kandidātiem, ne konkursa kritērijiem, taču "viņi bija gatavi balsot, pat nezinot, ko izvēlas".

Komentējot Jansones profesionalitāti, Geduševa sacīja: tā kā uzzinājusi par viņas kandidatūru tikai šorīt, tad nav paspējusi iepazīties ar viņas līdzšinējo darbību. Pašvaldībā Jansone strādā kopš šī gada marta. "Viņai ir vērā ņemama darba pieredze, taču tīri subjektīvi uzskatu, ka trūkst pieredzes vadošos amatos. Deviņu mēnešu darba stāžs ir pārāk mazs, lai uzticētu tik atbildīgu amatu," sacīja deputāte.

Viņa arī atkārtoti pauda bažas par to, ka Jansone varētu būt tikai "ieliktene", kas pietuvināta domes vadībai. "Saprotot, ka pašreizējam izpilddirektoram Andrim Volanskim nav pietiekamu zināšanu, izglītības un pieredzes publiskās pārvaldes jomā, uzskatu, ka šaurā lokā nolemts – šajā amatā ir jānonāk kādam citam, bet "savējam", neļaujot to izdarīt kādam no malas. Tādēļ arī viss notika tādā slepenībā," sprieda politiķe.

Domes pārstāve Vineta Geka aģentūrai LETA apliecināja, ka konkursa komisijā strādāja pieci cilvēki: novada priekšsēdētāja Viktorija Baire, priekšsēdētājas pirmais vietnieks Aigars Vītols (LZS), domes deputāti Voldemārs Pozņaks (LZP) un Arnolds Keisters, kā arī pašvaldības Personāla daļas vadītāja Jana Malaha.

Šobrīd J. Jansone ir Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldes vadītāja, pirms tam pildījusi gan izpilddirektora vietnieces, gan Attīstības nodaļas projekta vadītājas pienākumus. Iepriekš profesionālo darba pieredzi ieguvusi, vairāk nekā 20 gadus strādājot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), no tiem gandrīz pusi aizvadot Investīciju departamenta Stratēģijas un budžeta nodaļas vadītājas amatā, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

Līdz ar to viņa ieguvusi nozīmīgu pieredzi valsts pārvaldes dabā, praktisko darba pieredzi un zināšanas par Eiropas Savienības fondu projektu plānošanu, publisko iepirkumu jomu, strādājot gan vietēja, gan starptautiska līmeņa projektos. Tāpat iepriekšējās darbavietās uzkrāta nozīmīga pieredze sadarbībā ar pašvaldībām gan projektu realizācijas jomā, gan pilsētu attīstības programmu izskatīšanā un vērtēšanā.

Strādājot valsts pārvaldē, J. Jansones vadībā tikusi nodrošināta plānošanas dokumentu izstrāde un aktualizācija Eiropas Savienības finansējuma piesaistei vides sektorā, stratēģisko un plānošanas dokumentu sagatavošana un projektu atlase šajā jomā. Tāpat viņa piedalījusies darba grupās, lai 2014.–2020. gada finanšu plānošanas periodam noteiktu klimata un vides politikas prioritāro mērķus un izstrādātu nacionālās programmas finansēšanas prioritāšu pamatojumam, kā arī sagatavotu finansējuma piesaistes nosacījumus. Kā VARAM pārstāve guvusi pieredzi Ministru kabineta noteikumu projektu izstrādē un to saskaņošanā, kā arī dažāda līmeņa stratēģiju izstrādē.

Dažādos formātos viņai bijusi iespēja sadarboties ar pašvaldībām un valsts institūcijām, piemēram, Finanšu ministriju, Valsts kasi, Latvijas Pašvaldību savienību un Lielo pilsētu asociāciju, stāsta Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji.

J. Jansone guvusi vairāk nekā 10 gadu pieredzi kolektīva un darba grupu vadīšanā, kā arī pieredzi, strādājot dažāda līmeņa starpinstitūciju komisijās, piemēram, Finanšu ministrijas Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomē un VARAM Koordinācijas padomē.

Neilgu periodu viņa ir darbojusies privātās uzņēmējdarbības jomā, iesaistoties asociācijas “Lauku ceļotājs” darbā, pārstāvētajam uzņēmumam iegūstot vides kvalitātes zīmi “Zaļais sertifikāts”.

J. Jansone studējusi Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātē lietišķo matemātiku, iegūstot maģistra grādu, vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.