Logo
Drukāt šo lapu

Siguldas novadā bijusi straujākā izaugsme darbā ar jaunatni

Siguldas novadā bijusi straujākā izaugsme darbā ar jaunatni Foto: www.sigulda.lv

7. decembrī paziņoti konkursa "Labākais darbā ar jaunatni 2018" uzvarētāji – nominācijā "Straujākais lēciens darba ar jaunatni attīstībai pašvaldībā" godalgu saņēma Siguldas novada pašvaldība.

Siguldas novads augsto novērtējumu saņēma gan par pērn uzsākto projektu "Domā domas domē", ko organizēja jauniešu iniciatīvu centrs "Mērķis", sniedzot iespēju jauniešiem sagatavot pašvaldībai priekšlikumus un lemt par jauniešiem svarīgiem jautājumiem Siguldas novadā, gan par regulāri īstenotajām aktivitātēm – apmācībām, diskusijām ar dažādu ekspertiem, meistarklasēm, labdarības projektiem un mērķtiecīgiem pieredzes braucieniem Latvijā un ārvalstīs, informē Siguldas novada pašvaldībā.

"Šis augstais novērtējums apliecina, ka Siguldas novada pašvaldības uzsāktais virziens jaunatnes politikas jomā ir pareizs. Jau decembrī tiks apstiprināta Siguldas novada jaunatnes politikas programma 2019.–2021. gadam, kas paredz pašvaldības rīcības turpmākajiem gadiem, lai novada jauniešiem būtu iespēja pilnvērtīgi izmantot neformālās izglītības sniegtās iespējas, lai augtu kopā ar novadu, būtu konkurētspējīgi un ar plašu redzējumu savam novadam," stāsta jauniešu iniciatīvu centra "Mērķis" vadītāja Katrīna Leitāne, norādot, ka liela nozīme saņemtajam novērtējumam Latvijas mērogā ir aktīvajiem un zinātkārajiem novada jauniešiem.

Nominācijā "Inovatīvākā pašvaldība darba ar jaunatni attīstībai vietējā līmenī" augsto vērtējumu ieguva Ikšķiles novads, savukārt Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs saņēma atzinību, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

Konkursu "Labākais darbā ar jaunatni 2018" organizē Izglītības un zinātnes ministrija, lai 9 nominācijās novērtētu pašvaldības, darbā ar jaunatni iesaistītās personas, kā arī jaunatnes organizācijas un biedrības, kas veic darbu ar jaunatni, par ieguldījumu jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanā, vēsta pašvaldības pārstāvji.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024