Menu
 

Rīgas domes opozīcija iesniegusi pieprasījumu, lai atbrīvotu Ušakovu no amata

  • Autors:  Apriņķis.lv
Rīgas domes opozīcija iesniegusi pieprasījumu, lai atbrīvotu Ušakovu no amata Foto: facebook.com/NilsUsakovs

Pirmdien Rīgas domes (RD) opozīcija iesniegusi priekšlikumu sasaukt RD sēdi, lai lemtu par RD priekšsēdētāja Nila Ušakova atbrīvošanu no ieņemamā amata. Pieprasījumu atbrīvot Ušakovu no amata parakstīja deputāti no visām RD opozīcijas partijām, informē nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”–“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” (NA) Rīgas domes deputātu frakcijas pārstāvis Edvards Ratnieks.

NA frakcijas vadītājs Rīgas domē Nauris Puntulis skaidro: “Pēc NA iniciatīvas jau pagājušajā nedēļā opozīcijas paraksti tika savākti, lai rosinātu N. Ušakova atbrīvošanu no amata, taču šis lēmumprojekts netika iesniegts, jo Ušakovs sarīkoja voluntāru sēdi par uzticības balsojumu sev. Situācija ir mainījusies un Ušakovam ir jāseko Andra Amerika piemēram un pašam vajadzētu atkāpties no ieņemamā amata, jo tieši viņš ir Rīgas satiksmes kapitāldaļu turētāja pārstāvis un tieši viņam ir jāuzņemas politiskā atbildība. Ja Nils Ušakovs nav gatavs šādam vīrišķīgam solim, mums jārosina viņa atbrīvošana.”

Tādēļ opozīcija ir vienojusies un kopīgi iesniedz NA sagatavoto lēmumprojektu par Nila Ušakova atbrīvošanu no amata, cerot, ka šo jautājumu izskatīs tuvākajā kārtējā sēdē 19. decembrī, kā to nosaka likums “Par pašvaldībām”, vēsta E. Ratnieks.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.