Menu
 

Rīgas vicemēra amatā ievēlē Burovu

  • Autors:  LETA
Rīgas vicemēra amatā ievēlē Burovu Foto: LETA

Par jauno Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku otrdien ārkārtas sēdē tika ievēlēts pašvaldības deputāts, līdzšinējais Pilsētas īpašumu komitejas vadītājs Oļegs Burovs (GKR). Balsojumā par jauna vicemēra apstiprināšanu piedalījās 53 deputāti. Par Burova kandidatūru nobalsoja 31 deputāts, savukārt 22 deputāti balsoja pret.

"Jaunās konservatīvās partijas" frakcija šim amatam izvirzīja Jāni Ozolu, taču viņš uzreiz pēc nominēšanas pats atsauca savu kandidatūru. Burovs pirms balsojuma pārējiem deputātiem apgalvoja, ka viņš turpinās vadīt Pilsētas īpašumu komiteju, kā arī Vidi degradējušo ēku komisiju.

Uz opozīcijas deputātu jautājumiem par atbildības uzņemšanos Burovs atbildēja, ka hipotētisku korupcijas skandālu gadījumā būs gatavs pamest vicemēra amatu. "Es nebaidos atbildības, taču darīšu visu, lai līdzīga situācija nenotiek nevienā no manis pārraudzītajām kapitālsabiedrībām," sacīja Burovs.

Par Burova virzīšanu vicemēra amatam partijas "Gods kalpot Rīgai" valde vienojās pirmdien, īsi pēc tam, kad par atkāpšanos no amata paziņoja līdzšinējais vicemērs Andris Ameriks (GKR). Burovs klātesošajiem deputātiem atklāja, ka kandidēt uz vicemēra amatu viņu svētdien, īsi pēc sabiedrisko mediju raidījuma "De facto", aicinājis Ameriks.

Kā ziņots, Amerika vārds pagājušajā nedēļā ticis minēts saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzsākto kriminālprocesu par "Rīgas satiksmes" iepirkumiem. Mediji ziņoja, ka Amerika dzīvesvietā notikusi kratīšana, taču viņš nekādus komentārus par to nav sniedzis, uzverot, ka viņa sirdsapziņa ir tīra.

17. decembrī Ameriks paziņoja, ka nolēmis atkāpties no Rīgas vicemēra amata, jo apstākļos, kad notiek izmeklēšana par konkrētiem likumpārkāpumiem Rīgas domē, viņa, Rīgas domes un GKR reputācija ir apdraudēta. Politiķis akcentēja, ka katra politiķa dzīvē varot pienākt brīdis, kad reputācijas jautājums kļūst par pašu galveno. "Varu vēlreiz apstiprināt, ka nekādā veidā neesmu bijis saistīts ar "Rīgas satiksmes" iepirkumiem un tās nelikumīgajām darbībām, ko izmeklē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Man nav un nekad nav bijis nekāds statuss pašlaik esošajā kriminālprocesā," norādīja politiķis. Galvaspilsētas priekšsēdētāja vietnieka amatu viņš ieņēma kopš 2010. gada.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.