Logo
Drukāt šo lapu

Par Baldones pašvaldības pagaidu izpilddirektori iecelta nekustamā īpašuma speciāliste Tihoņenko

Par Baldones pašvaldības pagaidu izpilddirektori iecelta nekustamā īpašuma speciāliste Tihoņenko Foto no arhīva

Par Baldones novada pašvaldības izpilddirektora pienākumu izpildītāju iecelta pašvaldības nekustamā īpašuma speciāliste Tatjana Tihoņenko, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Ose.

Tihoņenko ir 11 gadu darba pieredzi pašvaldībā. Viņa amatam izvēlēta, jo "ir sevi pierādījusi kā atbildīgu darbinieku, uz kuru var pilnībā paļauties". Tāpat pienākumu izpildītāja "labi prot strādāt komandā, izprot komandas veidošanas un vadīšanas pamatprincipus", teikts pašvaldības izplatītajā informācijā.

Vēl līdz 4. janvārim turpinās pašvaldības konkurss uz izpilddirektora amatu. Līdz šim pašvaldība strādājusi bez izpilddirektora, jo 1. decembrī Baldones novada domes ārkārtas sēdē apstiprināta vienošanās, saskaņā ar kuru no amata atbrīvota pašvaldības izpilddirektore Nelda Sniedze.

Kā aģentūru LETA informēja domes priekšsēdētāja vietniece Inese Jēkabsone (RA), par vienošanos, kas paredz pašvaldības darba attiecību pārtraukšanu ar Sniedzi, nobalsoja astoņi no 13 uz sēdi atnākušajiem deputātiem. Pavisam domē ir 15 deputāti, bet divi uz sēdi nebija ieradušies. Opozīcijas deputāte Viola Āboltiņa (LZP) aģentūrai LETA pauda neizpratni par to, kāpēc jautājums par Sniedzes atbrīvošanu no amata bija jāiekļauj ārkārtas sēdes darba kārtībā, ja vienošanās paredzēja darba attiecības ar viņu izbeigt tikai decembra vidū.

Kā ziņots, no amata atbrīvotā Sniedze bija vairākkārt saņēmusi aizrādījumus un arī disciplinārsodu no domes priekšsēdētāja Audzera. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka domes vadība izpilddirektori bija lūgusi amatu pamest, taču viņa to nav darījusi, līdz panākta abpusējā vienošanās. To iepriekš apstiprināja arī pati Sniedze, kurai esot pārmests, ka "izpildvara iejaukusies politikā". Viņa gan uzskata, ka noticis tieši pretējais un politiķi ir iejaukušies izpildvarā, dodot rīkojumus darbiniekiem, apejot izpilddirektori, un tāpēc iestājies "haoss apritē". Sniedze atzina, ka viņai ilgstoši ir nesaskaņas ar domes vadību.

Tāpat vēstīts, ka, apvienojoties nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK), "Vienotības" un "Reģionu alianses" (RA) deputātiem, oktobra beigās Baldones novadā tika izveidota jauna valdošā koalīcija, bet no amatiem atbrīvoti domes priekšsēdētāja vietnieki Andrejs Požarnovs (GKML), kurš pats īsu brīdi bija domes vadītājs, un Āboltiņa.

Tagad priekšsēdētāja vietnieka pienākumu pilda Jēkabsone, kura pārstāv iepriekš opozīcijā strādājušo RA. Līdz ar to pašlaik Baldonē darbojas VL-TB/LNNK, "Vienotības" un RA koalīcija, opozīcijā atstājot "Gods kalpot mūsu Latvijai" un Latvijas Zaļās partijas pārstāvjus.

 
Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024