Logo
Drukāt šo lapu

Aicina piedalīties aptaujā par Siguldas dzelzceļa stacijas un apkārtnes attīstību

Aicina piedalīties aptaujā par Siguldas dzelzceļa stacijas un apkārtnes attīstību Foto - Siguldas novada pašvaldība

Turpinot darbu pie Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma izstrādes un pamatojoties uz iesniegtajiem ierosinājumiem, Siguldas novada pašvaldība aicina atbildēt uz vairākiem jautājumiem par dzelzceļa stacijas un tās apkārtnes attīstību, līdz 30.janvārim aizpildot elektronisku aptauju.

2017.gadā ar saukli “Siguldieši plāno!” uzsākts darbs pie Siguldas identitāti veidojoša tematiskā plānojuma izstrādes, lai veidotu kvalitatīvu un ilgtspējīgu novada infrastruktūru un publisko telpu. Tematiskā plānojuma izstrādes laikā tiks sagatavotas sešas plānojuma daļas: satiksmes infrastruktūra, inženiertehniskās komunikācijas, kultūrvēsturiskais mantojums, arhitektūras vizuālo izteiksmes līdzekļu lietojums, rekreācijas teritoriju, kā arī zaļumvietu attīstība un pārvaldība.

Katras daļas rezultātus paredzēts apkopot vienotā, publiski pieejamā vadlīniju datubāzē, kas paredzēta pašvaldības speciālistu un iedzīvotāju ikdienas lietošanai, veidojot pilsētas publisko telpu. Izstrādātie plānojuma materiāli tiks integrēti telpiskā pilsētas 3D modelī, kas kalpos par platformu dažādu, ar pilsētas attīstību saistītu lēmumu pieņemšanā – kas ir unikāla pilsētas plānošanas un pārvaldes prakse Latvijā.

Pašvaldībā norāda, ka tematiskā plānojuma izstrādi iepirkuma procedūras rezultātā veic SIA “MARK arhitekti”, šim nolūkam piesaistot plašu ekspertu komandu ar pieredzi un zināšanām arhitektūrā, pilsētas, ielu un ceļu, kā arī ainavu plānošanā.

Elektroniskās aptaujas anketu var atrast šeit.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024