Logo
Drukāt šo lapu

Brīdina par atkalas veidošanos uz autoceļiem piejūras apkaimēs un Kurzemē

Brīdina par atkalas veidošanos uz autoceļiem piejūras apkaimēs un Kurzemē Foto - VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs”

Vidzemes reģiona piejūras apkaimēs, Kurzemes reģionā un Centra reģionā veidojās atkala, līdz ar to C un D uzturēšanas klases autoceļi var kļūt slideni, informē VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs”. Ziemas uzturēšanas darbus uz reģionālajiem un vietējiem valsts autoceļiem veic 96 tehnikas vienības.

Grants autoceļiem kā pretslīdes materiālu izmanto smilti un to kaisa vietām – satiksmei bīstamākajos posmos – stāvos kritumos, kāpumos, līkumos, krustojumos. Atkalas laikā veiktie kaisīšanas, rievošanas darbi nav ilglaicīgi, jo lietus nokaisīto smilti noskalo.

“Latvijas autoceļu uzturētājs” aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu.

Jāatgādina, ka valsts autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek uzturēti, lai atbilstu normatīvos noteiktajām prasībām. Līdz ar to mainīgos laikapstākļos (snigšana, apledojums, putenis, vējš) autoceļu brauktuves stāvoklis starp dažādām uzturēšanas klasēm atšķiras.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024