Logo
Drukāt šo lapu

Jaunu Baldones novada pašvaldības izpilddirektoru amatā varētu apstiprināt janvārī

Jaunu Baldones novada pašvaldības izpilddirektoru amatā varētu apstiprināt janvārī Foto - arhīvs

Jaunu Baldones novada pašvaldības izpilddirektoru amatā varētu apstiprināt janvāra domes sēdē, apliecināja novada domes priekšsēdētāja vietniece Inese Jēkabsone (RA).

Pašvaldībā tiek vērtēti amata pretendenti. Jēkabsone neatklāja, cik tieši pieteikumu saņemts konkursā uz amatu, taču apgalvoja, ka tādu ir daudz. Pašlaik tiek apkopota informācija un iesūtīto pieteikumu atbilstības prasībām izvērtēšana. Paredzēts, ka jau šonedēļ ar atbilstošiem pretendentiem notiks pārrunas.

"Loti ceram, ka janvāra domes sēdē varēsim apstiprināt jauno izpilddirektoru," teica domes pārstāve.

Jau vēstīts, ka 2018.gada 1.decembrī Baldones novada domes ārkārtas sēdē apstiprināta vienošanās, saskaņā ar kuru no amata atbrīvota pašvaldības izpilddirektore Nelda Sniedze. Kā aģentūru LETA informēja Jēkabsone, par vienošanos, kas paredz pašvaldības darba attiecību pārtraukšanu ar Sniedzi, nobalsoja astoņi no 13 uz sēdi atnākušajiem deputātiem. Pavisam domē ir 15 deputāti, bet divi uz sēdi nebija ieradušies.

Sniedze bija vairākkārt saņēmusi aizrādījumus un arī disciplinārsodu no domes priekšsēdētāja Raimonda Audzera (VL-TB/LNNK, V). Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka domes vadība izpilddirektori bija lūgusi amatu pamest, taču viņa to nav darījusi, līdz panākta abpusējā vienošanās.

To iepriekš apstiprināja arī pati Sniedze, kurai esot pārmests, ka "izpildvara iejaukusies politikā". Viņa gan uzskata, ka noticis tieši pretējais, un politiķi ir iejaukušies izpildvarā, dodot rīkojumus darbiniekiem, apejot izpilddirektori, un tāpēc iestājies "haoss apritē". Sniedze atzina, ka viņai ilgstoši ir nesaskaņas ar domes vadību.

Uz vakanto amatu izsludināts konkurss.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024