Logo
Drukāt šo lapu

Darbinieki Baldones domes priekšsēdētājam pārmet tādu uzdevumu došanu, kas neesot viņu pārziņā

Darbinieki Baldones domes priekšsēdētājam pārmet tādu uzdevumu došanu, kas neesot viņu pārziņā Foto - arhīvs

Baldones novada domes Ētikas komisija izvērtējusi novada pašvaldības darbinieku iesniegumu, kurā domes priekšsēdētājam Raimondam Audzeram pārmests izpratnes trūkums par pašvaldības darba organizāciju, noskaidroja aģentūra LETA.

Pašvaldības publiskotais komisijas lēmums liecina, ka Audzeram ieteikts iepazīties ar visiem pašvaldības darbu un priekšsēdētāja kompetences reglamentējošiem normatīvajiem aktiem, kā arī iepazīties ar pašvaldības darbinieku pārstāvja sagatavoto vienošanos par sadarbību, to parakstīt un pildīt, lai novērstu turpmāku darba tiesisko attiecību reglamentējošo normatīvo aktu pārkāpumus.

Ētikas komisijas priekšsēdētāja un Audzera vietniece Inese Jēkabsone (RA) aģentūrai LETA stāstīja, ka darbinieku iesniegumā domes priekšsēdētājam pārmesta pašvaldības darba organizācijas nepārzināšana, jo viņš iepriekš strādājis privātajā uzņēmumā un pēc ievēlēšanas amatā nav izvērtējis darbinieku pienākumus, liekot pildīt uzdevumus, kas nav darbinieku pārziņā. Tādējādi radušās konfliktsituācijas un traucēts pašvaldības darbs, un darbinieki sagatavojuši kolektīvo iesniegumu.

Jēkabsone stāstīja, ka pašlaik vienošanās ar darbiniekiem vēl nav parakstīta, jo darbinieku pārstāvis, kurš šo dokumentu sagatavojis, pametis darbu pašvaldībā, tāpēc vienošanās jāgatavo no jauna. Turklāt dokumentā atrunāti tikai domes vadītāja pienākumi, un tas būtu jāpapildina arī ar darbinieku atbildību.

Ja vienošanās netiks parakstīta, darbinieki plāno vērsties attiecīgajās instancēs, lai aizsargātu savas tiesības.

Iepriekš arī līdzšinējā pašvaldības izpilddirektore Nelda Sniedze aģentūrai LETA pauda, ka domes politiķi ir iejaukušies izpildvarā, dodot rīkojumus darbiniekiem, apejot izpilddirektori, un tāpēc iestājas "haoss apritē". Izpilddirektore atzina, ka viņai ilgstoši ir nesaskaņas ar domes vadību, jo viņai nav pieņemama vadības attieksme pret darbiniekiem.

"Ar varu mīļš nebūsi," atzina Sniedze, piebilstot, ka Baldones novada pašvaldībā ir lieliska speciālistu komanda, taču, "domes priekšsēdētāja vadības stila dēļ" daļa grasoties darbu pamest.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024