Logo
Drukāt šo lapu

Gandrīz visā valsts teritorijā uz autoceļiem ir apgrūtināti braukšanas apstākļi

Gandrīz visā valsts teritorijā uz autoceļiem ir apgrūtināti braukšanas apstākļi Foto - arhīvs

Sniegputeņa dēļ pašreiz gandrīz visā valsts teritorijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa galvenajiem autoceļiem, kā arī pa reģionālajiem un vietējās nozīmes ceļiem, aģentūru LETA informēja AS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) Komunikācijas daļā.

LVC aicina autovadītājus plānot papildu laiku ceļam, kā arī rēķināties ar to, ka satiksme var būt palēnināta, īpaši Pierīgā. Tāpat LVC aicina autovadītājus izvēlēties braukšanas apstākļiem atbilstošu, drošu braukšanas ātrumu, kā arī ieturēt lielāku distanci.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus valsts autoceļu tīklā patlaban strādā 111 AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) ziemas tehnikas vienības.

Patlaban uz galvenajiem autoceļiem apmierinoši braukšanas apstākļi ir uz Ventspils šosejas, vietām uz Liepājas šosejas, kā arī Latgalē Krievijas un Baltkrievijas pierobežā. Citur Latgalē, valsts centrālajā daļā, Zemgalē un Vidzeme braukšanas apstākļi ir apgrūtināti.

Uz Vidzemes šosejas ir notikuši divi ceļu satiksmes negadījumi - pie Ieriķiem un pirms Augšlīgatnes, satiksmi tur regulē ceļu policija, satiksme notiek pa vienu joslu un ir palēnināta.

Snigšanas laikā nav iespējams notīrīt brauktuves no sniega, jo siega kārta veidojas atkārtoti, tāpēc braukšanas apstākļi nav nekas neparasts šādos ziemīgos laika apstākļos. Daudzviet turpinās arī putenis un no ceļa nomalēm un laukiem sniegs tiek pūsts pāri ceļam, veidojot sanesumus uz autoceļiem.

LVC aicina informēt par apledojumu valsts autoceļu posmos, kā arī citiem sarežģījumiem, ja tādi rodas uz valsts autoceļiem, zvanot uz LVC diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555. Informācija tiek operatīvi nodota ceļu uzturētājiem.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024