Menu
 

Brīdina par bīstamu braukšanas apstākļu veidošanos uz C un D uzturēšanas klases autoceļiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Brīdina par bīstamu braukšanas apstākļu veidošanos uz C un D uzturēšanas klases autoceļiem Foto - arhīvs

VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) informē, ka ceturtdien, sākot ar Kurzemes reģionu, visā Latvijā tiek prognozēti nokrišņi lietus veidā. Vietējie autoceļi, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu (C un D uzturēšanas klase), slapjo nokrišņu rezultātā var kļūt īpaši slideni.

Mainīgos laika apstākļos (snigšana, apledojums, putenis, vējš) autoceļa brauktuve var būt slidena arī pēc tam, kad veikti slīdamības samazināšanas darbi. C un D uzturēšanas klases autoceļiem, lai mazinātu slīdamību veic rievošanas darbus vai kā pretslīdes materiālu izmanto smilti, un to kaisa – satiksmei bīstamākajos posmos – stāvos kritumos, kāpumos, līkumos, krustojumos, skaidro LAU.

Rievošanas darbus veic ja piebraukta sniega vai apledojuma biezums ir vismaz pieci centimetri. Atkalas laikā veiktie kaisīšanas un rievošanas darbi nav ilglaicīgi, jo lietus nokaisīto materiālu noskalo.

LAU aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu, kā arī informēt par ceļu stāvokli valsts autoceļu posmos, zvanot uz VAS “Latvijas Valsts ceļi” Satiksmes informācijas centra diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.