Menu
 

Jūrmalā jaundzimušo pabalstu palielinās līdz 500 eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Jūrmalā jaundzimušo pabalstu palielinās līdz 500 eiro Foto - arhīvs

Jūrmalas pilsētas domes sēdē ceturtdien deputāti atbalstīja bērna piedzimšanas pabalsta palielināšanu jūrmalniekiem līdz 500 eiro par katru bērnu. Tas būs lielākais šāda veida pabalsts Latvijā, liecina pašvaldības informācija. Patlaban pabalsts Jūrmalā deklarētajiem jaundzimušajiem ir 285 eiro.

2018.gadā jaundzimušā pabalsts 285 eiro apjomā piešķirts vairāk nekā 600 jūrmalniekiem. Pabalstu 500 eiro apmērā varēs piešķirt bērna, kurš piedzimis 2019. gadā, vecākam, aizbildnim vai adoptētājam, kam deklarētā dzīvesvieta Jūrmalas pilsētā ir vairāk nekā seši mēneši pirms bērna piedzimšanas.

Iecerēts, ka pabalstu 500 eiro apmērā saņems arī tie vecāki, aizbildņi vai adoptētāji, kas jau ir saņēmuši pabalstu par 2019. gadā dzimušu bērnu 285 eiro apmērā atbilstoši patlaban spēkā esošajiem noteikumiem. Šādos gadījumos pabalstu pārrēķinās un izmaksās starpību.

Ar saistošo noteikumu grozījumu projektu var iepazīties pilsētas pašvaldības mājaslapā.

Jūrmalā ir nodrošināts bezmaksas veselību veicinošu pasākumu komplekss topošajām māmiņām, pabalsts bērnam uzsākot mācības 1. klasē, bezmaksas sabiedriskais transports, bezmaksas ēdināšana, sākot no bērnudārza līdz 12. klasei, pabalsti daudzbērnu ģimenēm un citi atbalsta veidi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.