Menu
 

Ādažu dome iepirkumā meklē Dienas aprūpes centra un Rehabilitācijas centra būvniekus

  • Autors:  LETA
Ādažu dome iepirkumā meklē Dienas aprūpes centra un Rehabilitācijas centra būvniekus Foto - arhīvs

Ādažu novada dome atkārtoti izsludinājusi iepirkumu ar mērķi atrast Dienas aprūpes centra un Rehabilitācijas centra projektētājus un būvniekus, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā pieejamā informācija.

Prognozētā iepirkuma līgumcena ir 374 812 eiro un pretendenti savus piedāvājumus var iesniegt līdz 19.februārim.

Pirmo reizi iepirkums tika izsludināts pērnā gada novembrī un tajā pieteicās divi pretendenti. Kā aģentūra LETA noskaidroja Ādažu domē, iepirkums tomēr noslēdzās bez rezultāta, jo viens no pretendentiem neatbilda nolikuma prasībām, bet otra pretendenta piedāvājums ievērojami pārsniedzis konkursam atvēlēto domes finansējumu.

Jau ziņots, ka dienas aprūpes centra un rehabilitācijas centrs atradīsies Attekas ielā 39. Sākotnēji gan centra būvniecības iecere bija ierauta strīdos, jo pašvaldības deputāti nespēja rast kopsaucēju par būvniecības vietu - vieni to gribēja veidot novada centrā, pamatojot to ar vides pieejamību, bet otri - aizvirzīt nostāk no ļaužu acīm, biedējot iedzīvotājus ar "trako mājas" celšanu.

Galvenie kritēriji, kādēļ dome izšķīrās par labu centra veidošanai Attekas ielā 39, ir sabiedriskā transporta pieejamība, potenciālo klientu dzīves vieta, vides infrastruktūras pieejamība, medicīnisko un citu pakalpojumu tiešs tuvums, kā arī ekonomiskie apsvērumi, piemēram, inženierkomunikāciju, ceļu infrastruktūras esamība un domes līdzfinansējuma apmērs.

Rehabilitācijas centru Ādažu dome nolēma būvēt 2017.gada oktobrī, piesaistot ERAF finansējumu. Centra būvniecības un izveidošanas plānotās kopējās izmaksas ir 625 523 eiro, no kuriem Eiropas finansējums veidotu 514 694 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.