Menu
 

Ķekavas novadā pieaug privātmāju būvniecības apjomi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ķekavas novadā pieaug privātmāju būvniecības apjomi Foto - Ķekavas novada pašvaldība

2018.gadā dubultojies Ķekavas novada Būvvaldē iesniegto projektu skaits, tāpat pērn novērots arī izsniegto būvatļauju pieaugums. Būvvaldes speciālisti norāda, ka ievērojami augusi ne tikai iedzīvotāju aktivitāte un interese par būvniecības procesiem, bet arī privātmāju celtniecība novadā.

Pēc Ķekavas novada Būvvaldes apkopotajiem datiem, 2018. gadā iesniegti 729 projekti, kas ir ievērojami vairāk kā gadu iepriekš. 2017. gadā katru mēnesi tika iesniegti vidēji 44 projekti, bet pagājušajā gadā bijis ap 60 projektiem mēnesī, informēja novada pašvaldībā. Projekti aptver gan būvprojektus minimālā, gan pilnā sastāvā, tāpat šajā projektu apjomā ietilpst arī iesniegtie izmaiņu projekti, apliecinājumu kartes un paskaidrojuma raksti.

Ķekavas novada Būvvaldes speciālisti norāda, ka ap 70% no iesniegtajiem būvprojektiem paredzēti privātmāju būvniecībai, 10% ir mazēkas, piemēram, šķūnīši un siltumnīcas, savukārt atlikušos 20% veido lielo objektu būvniecība, piemēram, ražotnes, noliktavas, veikali, kā arī infrastruktūras objekti (jaunu inženiertīklu, ielu izbūve, esošo atjaunošana un pārbūve) utt.

Būvprojektu iesniedzēji kā būtiskākos faktorus par labu izvēlei savu privātmāju būvēt tieši Ķekavas novadā min gan Rīgas tuvumu, gan attīstītu un ērtu infrastruktūru, gan iespēju dzīvot zaļojošā Daugavas un meža ieskautā vidē, tikai 20 km attālumā no galvaspilsētas.

2018.gadā desmitkāršojies Būvvaldes izsniegto lēmumu apjoms – 2017.gadā ik mēnesi vidēji tika izsniegti trīs lēmumi, pērn tie bijuši vidēji 32 lēmumi mēnesī. Būtiskais kāpums skaidrojams ar Būvvaldes pastiprināto vēršanos pie personām, kas veic nelikumīgu būvniecību. Patvaļīga būvdarbu veikšana tiks rūpīgi kontrolēta arī šogad, brīdina Ķekavas novada pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.