Menu
 

Jaunolainē par vairāk nekā miljonu eiro renovēs daudzdzīvokļu māju Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - AS “Olaines ūdens un siltums” Foto - AS “Olaines ūdens un siltums”

Olaines novada namu apsaimniekotājs SIA “Zeiferti” parakstījis līgumu ar Attīstības finanšu institūciju “Altum” par Eiropas Savienības finansējuma piešķiršanu 527 056,36 eiro apmērā no Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Meža ielā 7, Jaunolainē, energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu īstenošanai.

1985.gadā celtajā daudzdzīvokļu mājā ir 98 dzīvokļi. Kā informēja AS “Olaines ūdens un siltums” pārstāve Ineta Valdmane, nama renovācijas kopējās izmaksas sasniegs 1 054 112,71 eiro, no kuriem 1 040 123, 21 eiro ir būvniecības izmaksas, bet 527 056,36 eiro ir “Altum” grants jeb dāvinājums no Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļiem. Būvuzraudzības izmaksas ir 8000 eiro un autoruzraudzības izmaksas – 5989,50 eiro.

Programmas līdzfinansējumu aizdevuma veidā nodrošina “SEB banka”. Iepirkuma procedūras rezultātā darbus veiks SIA "LVS Building", būvdarbi sāksies 2019.gada martā. Projekta ietvaros tiks veikta mājas ārsienu, pamatu, pagraba un bēniņu pārseguma siltināšana, logu, durvju nomaiņa un jauna jumta seguma ierīkošana, ventilācijas sistēmas uzlabošana, daļēja ūdensapgādes sistēmas rekonstrukcija un apkures sistēmas rekonstrukcija, kā arī zibensaizsardzības ierīkošana.

Veiktie energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi nodrošinās  siltumenerģijas ietaupījumu 71,9 kWh/m2 gadā un siltumnīcefekta gāzu samazinājumu 109108 CO2 ekv.T./gadā.

Jaunolainē šogad energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi sākti jau trīs daudzdzīvokļu mājās – Meža 4, Meža 10 un Meža 16, kas nozīmē, ka jau nākamajā apkures sezonā šo māju saimnieki ievērojami ietaupīs līdzekļus par apkuri un dzīvos vizuāli sakārtotās, siltās mājās. Arī Baznīcas ielas 4 nama iedzīvotāji nobalsojuši par renovācijas sākšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.