Menu
 

Rīgas dome opozīcija nelolo cerības, ka līdz ar Ušakova atstādināšanu varētu uzlaboties domes darbs

  • Autors:  LETA
Foto - Rīgas dome Foto - Rīgas dome

Rīgas domes opozīcijas partiju ieskatā, domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) atstādināšana no amata sevišķi neuzlabos sadarbību ar valdošo koalīciju. Aptaujātie opozīcijas partiju frakciju vadītāji pauda viedokli, ka personāliju nomaiņa Rīgas domes vadībā pašvaldības darbu nemainīs, jo pie varas joprojām būs "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" bloks.

Jaunās konservatīvās partijas frakcijas vadītājs Jānis Ozols (JKP) sacīja, ka "balsošanas mašīna" paliks nemainīga arī tad, kad mēra pienākumus pildīs Oļegs Burovs (GKR). "Protams, sadarbībā arī cilvēciskais faktors ir nozīmīgs, taču kopumā uzskatu, ka šis ir tikai tāds pārejas periods līdz jauna mēra iecelšanai. Visas tiesvedības Ušakovam būs izdevīgas pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, jo ikvienam šajā situācijā ir izdevīgi būt par upuri," pauda Ozols.

Arī "Vienotības" frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis sacīja, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra rīkojums, iespējams, iezīmējot "Ušakova ēras beigas", taču "cīņa vēl neesot galā". "Lietas mainīsies tikai tad, kad pašreizējā koalīcija sēdēs opozīcijā. Personāliju rotācija neko neizmainīs. Uz saprātīga attīstības ceļa Rīgu varēs nolikt tikai pēc kārtējām vēlēšanām," piebilda Ķirsis.

Savukārt partijas "Latvijas attīstībai" frakcijas vadītājs Viesturs Zeps norādīja, ka sadarbība ar "Gods kalpot Rīgai" vienmēr esot bijusi miermīlīgāka nekā ar "Saskaņu". "Teorētiski GKR varētu mums kaut kā vairāk nākt pretim, taču "Saskaņa" opozīciju fiziski neieredz. Viņi joprojām ir vienots bloks, tādēļ nedomāju, ka ievērojami kas mainīsies," teica Zeps.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakcijas vadītājs Nauris Puntulis gan nākotnē raudzījās nedaudz optimistiskāk un pauda cerību, ka Burovs tīri cilvēciski varētu būt vairāk vērsts uz sadarbību.

"Pēdējo gadu laikā Ušakovs kļuva atturīgāks no kompromisiem, bija pārlieku pašpārliecināts un tīri cilvēciski spītīgāks, kas nereti arī radīja to slikto sadarbību. Burovs ir vairāk tendēts uz sarunām," teica Puntulis. Vienlaikus viņš norādīja, ka neizprot Ušakova bravūru, jo tā vietā, lai atvainotos rīdziniekiem par viņa nolaidības dēļ radītajiem zaudējumiem, viņš turpina spuroties pretī.

Kā ziņots, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) ir izdevis rīkojumu par Ušakova atstādināšanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas.

Pūces rīkojumā uzskaitīti vairāki Ušakova kā Rīgas mēra un kā pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" kapitāla daļu turētāja pārstāvja izdarīti pārkāpumi.

Pūces rīkojumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā 30 dienu laikā no tā publicēšanas.

Ušakovs publiski paudis, ka gatavojas pārsūdzēt Pūces rīkojumu un ir pārliecināts, ka visi pārmetumi tiesā būs apgāžami.

Vienlaikus viņš norādījis, ka viņa prombūtnes laikā mēra pienākumus pildīs Burovs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.