Menu
 

Tuvākajās dienās no rītiem uz ceļiem var veidoties apledojums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Meteorologu prognozes liecina, ka turpmākajās dienās šonedēļ gaisa temperatūra nakts un rīta stundās daudzviet var noslīdēt zem 0 grādiem, bet dienā ir iespējams slapjš sniegs un autoceļi var kļūt slideni. VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) brīdina, ka no rītiem uz autoceļiem var veidoties apledojums, arī slapjais sniegs un lietus samazinās riepu saķeri ar ceļa virsmu.

LVC aicina autobraucējus atcerēties, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo tā saucamo “melno ledu”, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Lai gan ziemas riepas vairs nav obligātas kopš 1. marta, kā to paredz ceļu satiksmes noteikumi, LVC tomēr aicina autobraucējus, kas tās nav nomainījuši, nesteigties, bet tos, kas riepas jau paspējuši nomainīt uz vasaras, būt īpaši uzmanīgiem braucot šādos laikapstākļos.

Par apledojumu, slidenu ceļu vai citiem apgrūtinājumiem satiksmei aicinām informēt, zvanot uz Satiksmes informācijas centra bezmaksas diennakts tālruni 8000 5555.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.