Menu
 

Ikšķiles novada dome apstiprina vadlīnijas iedzīvotāju aptaujas norisei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ikšķiles novada pašvaldības arhīvs Foto - Ikšķiles novada pašvaldības arhīvs

Pirmdien Ikšķiles novada pašvaldība sasauca domes ārkārtas sēdi, kurā pieņēma lēmumu, kas nosaka vadlīnijas balsošanas komisijai, kā organizēt Ikšķiles novada iedzīvotāju aptauju.

Kā informēja novada pašvaldībā, aptauja sākas jau šodien, 29.aprīlī, un tajā ir vēlme noskaidrot iedzīvotāju viedokli jautājumā: “Vai Jūs esat par Ikšķiles novadu kā patstāvīgu Latvijas Republikas administratīvo teritoriju?” Iedzīvotāji savu viedokli var izteikt klātienē Klientu apkalpošanas centros Ikšķilē un Tīnūžos to darbu laikā, kā arī elektroniski ar elektronisko parakstu. Aptaujā var piedalīties Ikšķiles novadā dzīvesvietu deklarējušās personas no 15 gadu vecuma. Balsojot klātienē, aptaujas dalībniekam jāuzrāda derīga pase vai personas apliecība.

Savukārt, 9., 10. un 11. maijā tiks organizēti atsevišķi balsošanas laiki, kas pieejami iedzīvotājiem arī pēc darba laika līdz plkst. 20.00.

Ikšķiles novada dome organizēs aptauju saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 12. pantā noteikto “pašvaldības attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju interesēs var brīvprātīgi realizēt savas iniciatīvas ikvienā jautājumā, ja tas nav Saeimas, Ministru kabineta, ministriju, citu valsts pārvaldes iestāžu, tiesas vai citu pašvaldību kompetencē vai arī ja šāda darbība nav aizliegta ar likumu”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.