Menu
 

Sabiedriskās kārtības nodrošināšanu Iecavas novadā deleģēs Reģionālajai pašvaldības policijai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pašvaldības policijas uzdevumi Iecavas novadā tiks deleģēti Ķekavas novada Reģionālajai pašvaldības policijai, lēmuši Iecavas novada domes deputāti.

Starp abām pašvaldībām tiks noslēgti divi pārvaldes uzdevumu deleģēšanas līgumi. Viens - pārejas periodam no 1.jūlija līdz 31.augustam -, bet otrs laikam no 1.septembra līdz 2022.gada 31.decembrim.

Paralēli Ķekavas novada Reģionālajai pašvaldības policijai līdz 31.augustam darbu Iecavas novadā turpinās Iecavas novada pašvaldības administrācijas Sabiedriskās kārtības nodaļa.

"Mums ir diezgan liela pieredze darbā ar citām pašvaldībām. Mēs jau esam apzinājuši situāciju Iecavas novadā, saprotam, kādas problēmas jārisina. Zinām, ka būs izaicinājumi, taču ticam, ka sadarbība izdosies veiksmīga," apgalvojis Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš.

Jau vēstīts, ka pašlaik par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu Iecavas novadā rūpējas Sabiedriskās kārtības nodaļas darbinieki. Taču publiskajā apspriešanā novadā secināts, ka sabiedrībai ir svarīgi, lai sabiedriskā kārtība pašvaldības administratīvajā teritorijā tiktu nodrošināta pēc iespējas efektīvāk.

Pašvaldībā apgalvoja, ka pārmaiņas un uzlabojumus nav iespējams ieviest ar līdzšinējiem resursiem, tāpēc pašlaik kā vislabāko risinājumu pašvaldība redz iespēju šo uzdevumu deleģēt Reģionālajai pašvaldības policijai.

Sākumā funkciju deleģēšana bija plānota jau ar gada sākumā, taču tā aizkavējusies.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.