Menu
 

Piektdiena, 21 Decembris 2018

Piparkūku dažādība: trīs gardas receptes, ar kurām pārsteigt tuviniekus

Ziemassvētku laiks bez piparkūkām ir teju neiedomājams. Kraukšķīgas, lielas, mazas, apgleznotas un citādi dekorētas – tās liekam uz galda un dāvinām tuviniekiem. Kad piparkūkas gatavojam paši, to patīkamais aromāts namu padara mājīgu un rada svētku noskaņu. Piparkūku gatavošanas veidi un garšvielu salikumi var būt ļoti dažādi. Ja vēlies šajos svētkos pagatavot jaunu piparkūku versiju, iedvesmojies no “Rimi” šefpavāra Normunda Baranovska piedāvātajām receptēm.

Lasīt vairāk...

Latvijā pirmā e-būvatļauja izsniegta Stopiņu novadā

2018. gada 19. decembrī Būvniecības informācijas sistēmā (BIS) ir izsniegta pirmā e-būvatļauja, tas nozīmē, ka būvniecības ieceres un būvprojekta saskaņošanas process ir noticis digitālā vidē. Būvatļauju ir izsniegusi Stopiņu novada būvvalde uzņēmumam “Bonava Latvija” daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas jaunbūvei Stopiņu novada Dreiliņos.

Lasīt vairāk...

LNSO Vecgada koncertos valdzinās itāļu karstasinīgums un franču šarms

Svinot gada nogali, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) 28., 29., un 30. decembrī Lielajā ģildē sniegs jau par tradīciju kļuvušos Vecgada koncertus, kuros būs dzirdami gan franču klasiķu Hektora Berlioza, Kamila Sensānsa un Morisa Ravela spožākie un atpazīstamākie skaņdarbi, gan saules un dzīvesprieka pilnās tradicionālās neapoliešu dziesmas.

Lasīt vairāk...

"Kodols" iesaka. Brīvdienās slēpot Siguldas trasē

Kad zirņu bļodas, karbonāžu pannas un pīrāgu grozi būs patukšoti, der atlicināt laiku arī kādām aktīvākām nodarbēm. Sacensties ar meteorologiem un brīvdienās prognozēt ziemas prieku baudīšanai piemērotu vai nepiemērotu laiku ir nepateicīga lieta. Par laimi, necik tālu no Rīgas ir vieta, kur ar slēpošanu var nodarboties arī tad, kad termometrs rāda plus grādus. Siguldas "Fischer" Slēpošanas centra distanču slēpošanas trasē, pateicoties īpašai saldēšanas iekārtai tās pamatnē, var slēpot arī nepastāvīgos laikapstākļos.

Lasīt vairāk...

Rihards Kols: Latviskās partijas var atgūt Rīgu

Nacionālās apvienības kongress, kas notika pagājušajā sestdienā, uzdeva apvienības biedram, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam virzīt valdībā lēmumu par Rīgas domes atlaišanu, jo tā nespējot apkarot korupciju. Likumprojekts tika sagatavots, taču valdība lēma, ka šonedēļ to neskatīs. Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) uzsvēra, ka šim likumprojektam nepieciešams juridisks izvērtējums, lai saprastu, cik tas ir tiesisks un kādas sekas var radīt. Kā radās ideja par šādu likumprojektu, vai vienkāršāk nebija plānot tikai Rīgas domes vadītāja atlaišanu, kā arī par valdības veidošanas peripetijām Lienes Ozolas sarunā ar Nacionālās apvienības valdes locekli Rihardu Kolu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.