Menu
 

Svētdiena, 10 Marts 2019

Bijušajam premjeram Krištopanam vēl nav izdevies par 4,9 miljoniem eiro pārdot māju Berģos

Bijušajam premjeram Vilim Krištopanam gada laikā nav izdevies pārdot māju Berģos, aģentūrai LETA sacīja Krištopans. "Māja joprojām ir pārdošanā, taču jāņem vērā, ka pagājušā gada laikā valsts veikto pasākumu rezultātā visi pircēji ar naudu ir aizdzīti prom. Tāpat saprotu, ka tas ir milzīgs un vērtīgs objekts, tāpēc skaidrs, ka pārdošanās process nebūs ātrs un vienkāršs," sacīja Krištopans.

Lasīt vairāk...

"SĀC" florbolisti jau pusfinālā, "Ulbroka" vēl tikai pusceļā

  • Publicēts Sports

Ieilgusi Latvijas florbola virslīgas čempionāta ceturtdaļfināla sērija, kurā pamatturnīra uzvarētāji “Betsafe Oxdog Ulbroka” un astotās vietas ieguvēji florbola klubs “Valmiera” pēc pirmajām četrām spēlēm cīnās neizšķirti 2:2. Latvijas pirmās līgas pusfinālam kvalificējies florbola klubs “SĀC”, bet dāmu virslīgās divas uzvaras nedēļas nogalē svinēja “FK Ķekava” florbolistes.

Lasīt vairāk...

Ar "Zvaigžņu stundu" Jaunolainē atklāta Latvijas Jauniešu galvaspilsēta

Ar piedzīvojumu spēlēm, iedvesmas lekciju, pusdienu sarunu šovu sešos ar Artūru Jenotu atklāta Latvijas Jauniešu galvaspilsēta. Ikšķiles un Olaines novadu iegūtā titula atklāšanas pasākums  “Zvaigžņu stunda” notika Jaunolaines kultūras centrā. Teju visas dienas garumā norisinājās aktivitātes jauniešiem no visas Latvijas, kuri piedalījās atklāšanas aktivitātēs.

Lasīt vairāk...

Uzņēmumi: Bērzu sulu tecināšanas popularitāte Latvijā nemainās

Latvijā bērzu sulu tecināšanas popularitāte nemainās, atzina vairāku bērzu sulu pārstrādes uzņēmumu pārstāvji.

Bērzu sulu pārstrādātāja "Sula" vadītājs Linards Liberts aģentūrai LETA teica, ka bērzu sulas ieguves apmēri Latvijā būtiski nepieaug, taču apmēriem nav arī tendence samazināties. "Cilvēki joprojām saredz lielo iespēju bērzu sulās," viņš sacīja.

Vienlaikus viņš norādīja, ka konkurence ir vērtējama tikai pozitīvi, jo tā sekmē bērzu sulas kā dzēriena popularitāti, attīstot arī tirgu.

Savukārt Smiltenes novada uzņēmuma "Kainaiži" (zīmols "Birzī") īpašnieks Ervins Labanovskis aģentūrai LETA norādīja, ka bērzu sulas piedāvā daudzas zemnieku saimniecības, līdz ar to radot konkurenci šajā segmentā.

Tajā pašā laikā viņš piebilda, ka tirgū ir parādījušies vairāki jauni bērzu sulas sīrupa ražotāji. "Man ir tikai prieks par to, ka cilvēki cenšas. (..) Katrs, kurš ražo bērzu sulas sīrupu un veido savu zīmolu, it sevišķi tie, kas iet ārpus Latvijas, rada tirgu. Jo vairāk šādu komersantu būs, jo arī ražotājiem būs vieglāk - cilvēki pazīs šo produktu," sprieda Labanovskis.

Viņš arī atzīmēja, ka nozares dalībniekiem Latvijas tirgus tā mazo apmēru dēļ nevar būt pašmērķis, tādēļ ir jāorientējas uz produkcijas realizāciju ārvalstīs, tāpēc ikviens, kurš to dara, tirgu papildina un nav uzskatāms par konkurentu - neviens no attiecīgās nozares dalībniekiem nespēj aptvert pilnīgi visu pieprasījumu konkrētā ārvalstu tirgū.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Kainaiži" ir reģistrēti 2012.gadā un nodarbojas ar augļu un dārzeņu sulu, kā arī bezalkoholisko dzērienu ražošanu. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Labanovskis. "Kainaiži" 2017.gadā strādāja ar 36 727eiro apgrozījumu un 8260 eiro peļņu.

Savukārt "Sula" reģistrēta 2011.gada martā un nodarbojas ar bērzu sulu, vīnu, dzirkstošo vīnu un bērzu sulas sīrupu ražošanu un tirdzniecību. Kompānijas pamatkapitāls ir 2846 eiro un tās vienīgais īpašnieks ir Jānis Liberts. "Sulas" apgrozījums 2017.gadā bija 67 475 eiro un kompānija strādāja ar 1829 eiro zaudējumiem.

Lasīt vairāk...

Fitnesa speciāliste: Panākumu atslēga ir pareiza motivācija

Līdz ar pavasara tuvošanos, cilvēki parasti vēlas no jauna pieķerties veselīga dzīvesveida uzsākšanai. Arī AS “Balticovo” nesen izsludinātajā konkursā interneta vidē, kur tika meklētas cilvēku izvirzītās apņemšanās, galvenokārt bija redzami mērķi, kas saistīti ar fiziskajām aktivitātēm un veselīgu uzturu. Tika minētas tādas apņemšanās kā vēlme ēst veselīgāk, zaudēt kādu lieko kilogramu vai vienkārši justies ērtāk savā ādā un nodarboties ar vairāk fiziskajām aktivitātēm.

Lasīt vairāk...

Ekonomiste: Cenu kāpums šī gada pirmajā pusē turēsies tuvu 3%

Šī gada februārī gada inflācijas temps bijis 2,9%, šādā ātrumā augot gan preču, gan pakalpojumu cenām. Gada inflācijas rādītāji šobrīd atbilst sagaidītajai patēriņa cenu dinamikai – tuvu 3% gada pirmajos mēnešos ar lejupejošu tendenci no gada vidus līdz gada beigām. “Swedbank” prognoze gada vidējai inflācijai ir 2,5% – tāds pats cenu kāpums kā pērn.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.