Menu
 

Otrdiena, 05 Marts 2019

Noskaidroti Latvijas informātikas olimpiādes uzvarētāji, viņu vidū – arī salaspilietis

Pagājušajā nedēļā noskaidroti labākie Latvijas jaunie programmētāji – 32. Latvijas informātikas (programmēšanas) olimpiādes (LIO) uzvarētāji. 8.–10. klašu grupā uzvarēja Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 8. klases skolnieks Matīss Kristiņš, iegūstot maksimālo iespējamo punktu skaitu – 600. 11.–12. klašu grupā 1. vieta Renātam Jurševskim no Cēsu Valsts ģimnāzijas 12. klases.

Lasīt vairāk...

Valdība atbalsta 2019. gada budžetu

Otrdien Ministru kabinets atbalstīja likumprojektu par valsts budžetu 2019. gadam un lēma to nodot apstiprināšanai Saeimā. 2019. gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 9,2 miljardu, bet izdevumi 9,4 miljardu eiro apmērā. Pamatbudžetā plānotie ieņēmumi veido 6,4 miljardus, bet izdevumi – 6,8 miljardus eiro. Savukārt speciālajā budžetā ieņēmumi plānoti trīs miljardu eiro, bet izdevumi 2,8 miljardu eiro apmērā.

Lasīt vairāk...

Kristīne Zadovska: Beidzot varu atdot parādu bērniem!

Ar operdziedātāju Kristīni Zadovsku tiekos nedēļu pirms viņas jubilejas koncerta 13. martā Latvijas Nacionālajā operā. Mūsu saruna notiek Kristīnes māsas Andas vadītajā mūzikas namā "Daile". Ik pa brīdim mūs atskrien apraudzīt Andas kolēģes suns Vesters. Viņš pieglaužas Kristīnei, ieliek galvu klēpī un tad atkal dodas tālāk savās gaitās. Sarunas laikā Kristīne atzīst, ka varēja kļūt par veterinārārsti, nevis operdziedātāju, taču savu izvēli nenožēlo. Turklāt tagad, pēc aiziešanas no operas, viņa var veltīt daudz vairāk laika bērniem – Magdalēnai un Ādamam.

Lasīt vairāk...

Esiet modri – aktivizējas ērces!

Ērču aktivitātes sezona Latvijā parasti ilgst no marta vidus līdz pat novembra vidum, atkarībā no sniega segas izveidošanās. Šī mazā astoņkāju radībiņa var nodarīt lielu nelaimi, jo pārnēsā bīstamas slimības – ērču encefalītu, laimboreliozi un ērlihiozi. Tādēļ ir laiks pārskatīt savu potēšanās pasi un vakcinēties pret ērču encefalītu, ja tas vēl nav izdarīts.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.