Menu
 

Piektdiena, 07 Jūnijs 2019

Pētījums: 25% igauņu galvenais Latvijas apmeklējuma iemesls bijis alkohola iegāde

Gandrīz divas trešdaļas jeb 600 tūkstoši Igaunijas iedzīvotāju vismaz vienu reizi pēdējā gada laikā ir apmeklējuši Latviju. Ceturtdaļai jeb 25% iedzīvotāju alkohola iegāde bijis galvenais apmeklējuma iemesls, 23% - viens no apmeklējuma iemesliem, savukārt 51% iedzīvotāju, kas pēdējā Latvijas apmeklējuma reizē iegādājās alkoholiskos dzērienus vešanai uz Igauniju, tas nebija apmeklējuma iemesls, bet tika izmantota izdevība tos iegādāties, liecina SKDS aptaujas dati.

Lasīt vairāk...

Iedzīvotāju skaits pērn pieaudzis tikai Pierīgā; "visjaunākais" novads Latvijā – Mārupe

2018.gadā iedzīvotāju skaits pieauga tikai Pierīgā – par 0,9 % jeb 3,3 tūkstošiem cilvēku. Savukārt vislielākais iedzīvotāju skaita samazinājuma īpatsvars bija Latgales reģionā – par 1,7 % jeb 4,6 tūkstošiem, Vidzemē – par 1,3 % (2,4 tūkstošiem), Kurzemē par 1,2 % (2,9 tūkstošiem), Zemgalē – par 1 % (2,4 tūkstošiem), liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) ikgadējais iedzīvotāju skaita novērtējums.

Lasīt vairāk...

Prokurors atzinis Juraša krimināllietā savāktos pierādījumus par pietiekamiem apsūdzības uzturēšanai tiesā

Ģenerālprokuratūras prokurors Māris Urbāns atzinis Saeimas deputāta Jura Juraša (JKP) krimināllietā savāktos pierādījumus par pietiekamiem, lai uzturētu apsūdzību tiesā, un jūnija sākumā aicinājis aizstāvības pusi iepazīties ar lietas materiāliem, pastāstīja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Lasīt vairāk...

Svētdien stājas spēkā jauns vilcienu kustības saraksts, pirmdien sāks kursēt ekspreša reiss uz Cēsīm

9.jūnijā spēkā stājas vasaras sezonas vilcienu kustības saraksts, kurā iekļauti papildu vilcieni piejūras virzienos, kā arī veiktas citas izmaiņas visās piecās AS “Pasažieru vilciens” līnijās. Regulārais saraksts tiek papildināts ar jaunu ekspreša reisu maršrutā Cēsis–Rīga–Cēsis darba dienās, informēja AS “Pasažieru vilciens” Sabiedrisko attiecību daļā.

Lasīt vairāk...

Video: Fitnesa trenere iesaka, kā vingrot kopā ar bērnu

Statistikas dati liecina, ka pēdējo gadu laikā Latvija ir to Eiropas valstu pulkā, kur visstraujāk pieaug bērnu aptaukošanās. Iemesli ir dažādi – līdztekus ģenētiskiem faktoriem, nelabvēlīgiem vides apstākļiem un neveselīgai pārtikai ierindojas arī mazkustīgs dzīvesveids. Pētījumi uzrāda satraucošu faktu – tikai piektdaļai Latvijas skolēnu ir pietiekama fiziskā aktivitāte.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.