Menu
 

Piektdiena, 06 Novembris 2020

Interneta krāpnieki turpina izmantot iedzīvotāju uzticību

Pēdējo mēnešu laikā policija visā Latvijā saņem arvien vairāk iesniegumu no iedzīvotājiem, kuri cietuši no starptautiskām krāpšanu shēmām. Visbiežāk noziedznieki, uzdodoties par banku darbiniekiem, zvana un izkrāpj banku piekļuves datus,  uzdodas par finanšu speciālistiem un piedāvā ieguldīt naudu finanšu platformās, izsūta krāpnieciskus e-pastus un pat iesaistās privātās sarakstēs sociālajos tīklos ar potenciālajiem upuriem, cenšoties iegūt uzticību un lūdzot pārskaitīt naudu neapskaužamu sadzīves situāciju risināšanai, kurās it kā nokļuvuši.

Lasīt vairāk...

Pašvaldības deputāti lūgs Saeimu saglabāt Ikšķiles novadu

Piektdien Ikšķiles novada pašvaldības dome ārkārtas sēdē nolēma lūgt Saeimas deputātiem iesniegt Saeimā likumprojektu par grozījumiem Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, ar kuru tiktu ierosināts saglabāt Ikšķiles novadu - Ikšķiles pilsētu un Tīnūžu pagastu, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Dūša.

Lasīt vairāk...

Guntis Kampe: Zaļā domāšana uzlabos mūsu rītdienu

  • Publicēts Vide

“Getliņu” ekoloģiskais poligons ir viens no lielākajiem un modernākajiem zaļās enerģijas ražotājiem Latvijā. No poligonā iegūtās biogāzes, kuras galvenā sastāvdaļa ir metāns, tiek ražota enerģija – elektroenerģija (40%) un siltumenerģija (46%). “Getliņi EKO” ik gadu saražo apmēram 30 000 MWh elektroenerģijas. Šāds elektroenerģijas daudzums ļautu veselu gadu apsildīt ciematu ar pieciem tūkstošiem privātmāju. Taču elektroenerģijas un siltuma iegūšana nav vienīgais bioloģisko jeb pārtikas un dārza atkritumu izmantošanas veids.

Lasīt vairāk...

Startē LOK programmas "Sporto visa klase" septītā sezona

  • Publicēts Sports

Nedaudz neierastā veidā – on-line tiešraidē – piektdien tika dots starts Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētajai programmai “Sporto visa klase” septītajai sezonai. Lai arī Covid-19 ir licis izmainīt sākotnējos plānus, atklāšanas pasākumā piedalījās visi programmas dalībnieki, kuri pasākumam tiešraidē sekoja līdzi savās skolās, informēja LOK.

Lasīt vairāk...

Aptauja Rīgā. Vai esat mainījuši iepirkšanās paradumus pandēmijas laikā?

Gada laikā divas reizes pieaugusi attālinātā iepirkšanās vietējos lielveikalos un ēdienu piegādes vietnēs, liecina banku apkopotā informācija. Būtiski ir mainījies pirkuma groza saturs, ko sabiedrība iegādājas attālināti, proti, pārtikas pirkumi, ēdienu piegāde, kā arī starptautiskie internetveikali ir aizstājuši avio un pasākumu biļešu iegādi un naktsmītņu rezervēšanu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.