Menu
 

Otrdiena, 16 Marts 2021

Pirmajās Inčukalna gāzes krātuves jaudas izsolēs pieprasījums būtiski pārsniedzis piedāvājumu

15.martā aizvadītas pirmās Inčukalna pazemes gāzes krātuves (PGK) jaudas izsoles, kurās sistēmas lietotājiem piešķirti 12 876 643 MWh, informē vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators AS "Conexus Baltic Grid" (turpmāk – "Conexus"). Būtiski, ka kopējais lietotāju pieprasītais jaudas apjoms izsoļu ietvaros gandrīz divas reizes pārsniedzis izsolēs piedāvāto maksimāli pieejamo Inčukalna PGK jaudas apjomu.

Lasīt vairāk...

Kā ar meistaru rokām top iemīļotā torte "Cielaviņa"

“Staburadzes” meistari ik dienas ar rokām izgatavo aptuveni 13 līdz 17 tūkstošus produktu, no kuriem ievērojama daļa ir populārākais zīmola produkts torte “Cielaviņa”. Protams, teju katrs no mums kaut reizi mūžā ir nogaršojis vai licis galdā visiem zināmo torti “Cielaviņa”. Kā tik šķietami vienkāršas sastāvdaļas kā riekstu bezē biskvīts jeb olbaltuma biskvīts un šokolādes krēms prasmīgo meistaru rokās pārtop par šo unikālo “Cielaviņu”, stāsta “Orkla Latvija” inovāciju tehnoloģe Ineta Dzērve, kas ikdienā rada jaunus “Staburadzes” produktus.

Lasīt vairāk...

Eiropas Zāļu aģentūra ir stingri pārliecināta par ieguvumiem no "AstraZeneca" vakcīnas

Eiropas Zāļu aģentūras (EZA) vadītāja Emera Kuka otrdien paziņoja, ka EZA ir stingri pārliecināta par ieguvumiem no "AstraZeneca" vakcīnas. "Mēs joprojām esam stingri pārliecināti, ka ieguvumi no "AstraZeneca" vakcīnas, novēršot "Covid-19" un ar to saistīto hospitalizācijas un nāves risku, atsver šo blakņu risku," preses konferencē pavēstīja Kuka.

Lasīt vairāk...

Internetā bez maksas skatāmas režisora Askolda Saulīša filmas

Pieminot mūžībā aizgājušo režisoru Askoldu Saulīti (1966–2021), Nacionālā kino centra portālā www.filmas.lv skatāma 14 filmu kolekcija – gandrīz visas režisora filmas, sākot ar 1993.gadā uzņemto debiju un gadsimtu mijas dokumentālajām filmām, kas apbalvotas ar vairākām “Lielā Kristapa” balvām, informē Nacionālā kino centra filmu nozares informācijas speciāliste Kristīne Matīsa.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Vai vajadzētu ļaut atsākt mācības klātienē?

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska atzinusi, ka, apkopojot informāciju par situāciju Eiropā, Latvijā attālinātās mācības dažādu vecumu grupu skolēniem vidēji noris ilgāk, nekā tas ir citviet: "Principā Latvijā tieši pamatskolā un vidusskolā ir ekstremāli ilgs attālinātais mācību process." Šobrīd divdesmit divās Eiropas Savienības valstīs no trīsdesmit mācību process sākumskolās norit klātienē, četrpadsmit valstīs klātienē mācās arī pamatskolēni, desmit valstīs – arī vidusskolēni. Latvijā situācija ir krasi atšķirīga. Vidēji Eiropas Savienībā attālinātais mācību process pamatskolēniem ir bijis divus mēnešus, savukārt Latvijā 5.–6. klases skolēni attālināti mācās jau trīs mēnešus. Vēl dramatiskāk tas ir 7.–9. klasēs, kur skolēni attālināti mācās jau gandrīz piecus mēnešus.

Lasīt vairāk...

Atcelto kultūras pasākumu biļešu kompensēšanai aicinās atvēlēt papildu finansējumu

Lai atbalstītu kultūras pasākumu rīkotājus, kuri Covid-19 izplatības ierobežošanai noteikto drošības pasākumu dēļ bijuši spiesti atcelt Latvijā organizētos kultūras pasākumus ārkārtējās situācijas laikā no 2020.gada 9.novembra līdz šāgada 6.aprīlim (un turpmākajos periodos, ja Ministru kabinets pieņems lēmumu par publisko pasākumu rīkošanas aizliegumu), Kultūras ministrija (KM) rosinās valdību rast papildu 1 221 332 eiro. Šī KM iniciatīva šāgada 4.martā guvusi atbalstu Vadības grupā uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam, informē Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Lasīt vairāk...

Pensionāru kaislības beidzas ar dūrieniem vēderā un cietumsodu

Rīgas rajona tiesa izskatījusi krimināllietu, kurā par sava paziņas slepkavības mēģinājumu apsūdzēta pensijas vecuma salaspiliete Lidija. Prokurore Dace Auziņa lūdza tiesu sievieti sodīt ar brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un sešiem mēnešiem, bet tiesnese Inese Siliņeviča lēma, ka Lidija saucama pie atbildības tikai par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, piespriežot viņai brīvības atņemšanu uz vienu gadu. Prokurore par šo spriedumu vēl var iesniegt apelācijas sūdzību.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.