Menu
 

Ceturtdiena, 15 Decembris 2022

Līdz 2024.gada jūlijam saglabās līdzšinējo pieeju veselības aprūpes finansēšanā

Saeima ceturtdien otrajā – galīgajā – lasījumā pieņēma par steidzamiem atzītos grozījumus Veselības aprūpes finansēšanas likumā. Ar tiem noteikts, ka iedzīvotājiem veselības aprūpes pakalpojumi valsts obligātās veselības apdrošināšanas ietvaros līdz 2024.gada jūlijam būs pieejami tāpat kā līdz šim – neatkarīgi no veiktajām sociālajām iemaksām. Grozījumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas.

Lasīt vairāk...

Ieputināts auto – kā rīkoties?

Līdz ar pirmajiem sniega puteņiem, nereti attopamies situācijā, kad uzticamais dzelzs rumaks ir ticis ieputināts. “Gjensidige Latvija” ir apkopojusi padomus, kā visveiksmīgāk tikt ārā no ieputinātās vietas un pēc iespējas ātrāk atgriezties atpakaļ uz ceļa.

Lasīt vairāk...

CSP: Trešajā ceturksnī Latvijā brīvo darbvietu skaits palielinājies par 10,2 %

2022.gada 3.ceturksnī Latvijā bija 26 tūkstoši brīvo darbvietu un, salīdzinot ar 2021.gada 3.ceturksni, to skaits ir palielinājies par 2,4 tūkstošiem jeb 10,2 %. Privātajā sektorā bija 15,6 tūkstoši brīvo darbvietu, bet sabiedriskajā – 10,3 tūkstoši, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) informācija. Gada laikā privātajā sektorā brīvo darbvietu skaits palielinājies par 0,6 tūkstošiem jeb 4,1 %, bet sabiedriskajā sektorā – par 1,8 tūkstošiem jeb 21,0 %.

Lasīt vairāk...

Eksperts: Pirmssvētku laikā aktivizējas viltus tirgotāji; krāpnieku nagos var nonākt arī ziedotāji

Pirmssvētku laikā, kad cilvēki vairāk iepērkas un ziedo aktivizējas arī krāpnieki. “Luminor” novērojumi liecina, ka iedzīvotāji saņem arvien vairāk krāpnieku sūtītas ziņas un kārdinošus piedāvājumus dāvanu iegādei, kas it kā sūtītas atpazīstamu un iecienītu zīmolu vārdā. Noziedznieki var izmantot upura neuzmanību, kad steigā var netikt pievērsta uzmanība būtiskām drošības un maksājuma detaļām.

Lasīt vairāk...

Aptauja: vairāk nekā puse iedzīvotāju dod priekšroku pašu cirstai vai pirktai dzīvai eglītei

Viena no izplatītākajām tradīcijām Ziemassvētkos ir egles dekorēšana. Tāpat šim svētku laikam raksturīga arī pastiprināta gaismas rotājumu izmantošana. Rūpējoties par vides ilgtspējas nodrošināšanu, “SEB banka” aicina izvēlēties dabai draudzīgākus risinājumus, kas vienlaikus ļauj saglabāt tradīciju ievērošanu un svētku atmosfēras radīšanu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.