Menu
 

Piektdiena, 22 Jūlijs 2022

Apsver naudas sodu par braukšanas ātruma pārkāpšanu arī par ātrumu, kas atļauto pārsniedz par 10 km/h

Naudas sodu par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu varētu piemērot arī par ātrumu, kas pārsniedz 10 km/h, piektdien vienojās Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcas dalībnieki. Ar šo priekšlikumu paredzēts panākt, ka samazinās transportlīdzekļu vadītāju skaits, kuri pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, un ka līdz ar to samazinās ceļu satiksmes negadījumu (CSN) sekas, tajā skaitā cietušo un bojāgājušo skaits, informēja Satiksmes ministrijā.

Lasīt vairāk...

Siguldā noskaidroti pirmās radošās rezidences konkursa uzvarētāji

Noslēdzies pirmais Siguldas novada radošās rezidences konkurss, kurā pieteikties bija aicināti literāru tekstu autori un ilustratori. Pirmajā konkursā tika saņemti 11 pieteikumi, to vidū gan bērnu un jauniešu literatūra, gan stāsti pieaugušajiem, komiksa žanrs un populārzinātniskā literatūra. Par labāko atzīts rakstnieces Evijas Gulbes un ilustratores Lindas Lošinas pieteikums.

Lasīt vairāk...

Latvija saņēmusi piedāvājumus no potenciālajiem krasta aizsardzības raķešu piegādātajiem un nosūtījusi pieprasījumu ASV par "Himars" iegādi

Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) saņēmusi piedāvājumus no potenciālajiem krasta aizsardzības raķešu piegādātajiem un nosūtījusi pieprasījumu ASV par Ukrainā sevi labi parādījušās raķešu artilērijas sistēmas "Himars" iegādi, aģentūra LETA noskaidroja ministrijā.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ogrē: Vai jūtat, ka atkal pieaug saslimšana ar Covid-19?

Nedēļas pirmajā pusē Latvijas slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits palielinājies no 157 līdz 172. Tāpat  vienas diennakts laikā (otrdien) Latvijā reģistrēti 2093 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi, kas ir lielākais saslimšanas skaits kopš 30. marta, kad bija 2447 inficētie. Ģimenes ārsti vērš uzmanību uz to, ka visvairāk ar Covid-19 slimo no ārvalstīm iebraukušie pacienti un viņu ģimenes locekļi.

Lasīt vairāk...

Tiesās vīrieti par pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un noziedzīgi iegūtas mantas legalizēšanu

20.jūlijā Pierīgas prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par to, ka viņš kā uzņēmuma atbildīgais darbinieks, t.i., persona, kurai uzņēmumā ir tiesības pieņemt lēmumus, kas saistoši citām personām, un kuram ir tiesības rīkoties ar uzņēmuma mantu, ar tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot savas pilnvaras, radīja būtisku kaitējumu ar likumu aizsargātām citas personas interesēm mantkārīgā nolūkā. Apsūdzētajam inkriminēta arī noziedzīgi iegūtas mantas legalizēšana.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā bērniem pludmalē pieejamas aproces

Lai gādātu par drošāku atpūtu ar bērniem Jūrmalas pludmalē karstajās dienās, Jūrmalas pašvaldība izveidojusi aproces, uz kurām uzrakstīt bērna vecāku kontaktinformāciju. Aproces no 22.jūlija būs pieejamas glābšanas stacijās Majoru, Bulduru un Kauguru pludmalēs. Jūrmalas valstspilsētas administrācija informē, ka pašvaldības policijas darbinieki tās piedāvās apmeklētājiem arī uz vietas pludmalē.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.