Menu
 

Ceturtdiena, 28 Jūlijs 2022

"Swedbank": Tehniskā recesija jau ir tepat ap stūri

Ekonomikas izaugsme otrajā ceturksnī ir sabremzējusies, salīdzinot ar spēcīgo gada sākumu, un, visticamāk, tehniskā recesija, ko raksturo kritums ekonomikā divus ceturkšņus pēc kārtas, jau ir tepat ap stūri, pavēstīja "Swedbank" galvenās ekonomistes vietas izpildītāja Agnese Buceniece.

Lasīt vairāk...

Pēteris Strautiņš: Ekonomikas ir mazāk, bet naudas vairāk

2.ceturkšņa IKP dati ir pārsteidzoši slikti. Balstoties uz pieejamo informāciju par nozarēm, šķita, ka IKP salīdzinājumā ar 1.ceturksni nav daudz mainījies, bet gada griezumā varētu būt pieaudzis par apmēram 4%. Izrādās, saskaņā ar sākotnējo novērtējumu IKP ceturkšņa griezumā ir samazinājies par 1,4%, bet gada griezumā audzis vien par 2,6%. 1.ceturksnī skaitļi bija krasi atšķirīgi – pieaugums attiecīgi par 3,6% un 6,7%.

Lasīt vairāk...

Valsts policija Mārupē aizturējusi par narkotiku apriti notiesātu un meklēšanā izsludinātu vīrieti

Pagājušajā nedēļā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 2. nodaļas policisti sadarbībā ar Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas likumsargiem īstenoja nacionālajā un starptautiskajā meklēšanā izsludināta 1988. gadā dzimuša vīrieša aizturēšanas operāciju. Minētais vīrietis bija ilgstoši izvairījies no piespriestā cietumsoda par heroīna neatļautu iegādāšanos un glabāšanu realizēšanas nolūkā, kā arī realizēšanu. Turklāt pirms aizturēšanas viņš pārvietojās ar automašīnu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un, iespējams, narkotiku ietekmē.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 71% iedzīvotāju vismaz reizi ir vīlies ceļojumu ieteikumos sociālajos medijos

71% Latvijas iedzīvotāju ir vīlies ceļojumu ieteikumos par kuriem iedvesma gūta sociālajos medijos, ceļotāju cerībām nesakrītot ar pieredzēto realitāti, liecina IKT pakalpojuma sniedzēja “Bite” aptaujas dati. Kā būtisku vilšanās faktoru respondenti min izskaistinātās fotogrāfijas, kas nereti ir maldinošas, krietni uzlabotas, radot iespaidu, ka viss ir labāk nekā realitātē.

Lasīt vairāk...

"Orkla Latvija" investējusi 700 000 eiro "Laimas" ražotnes iekārtās

“Orkla Latvija” noslēgusi trīs investīciju projektus jaunajā “Laimas” ražotnē ar nolūku paaugstināt ražošanas procesu efektivitāti un uzlabot darba apstākļus ražotnes darbiniekiem. Par kopumā vairāk nekā 700 tūkstošiem eiro iegādātas un uzstādītas jaunas miksēšanas iekārtas “Laimas” šerbetiem un vafeļu produktu pildījuma sagatavošanai, kā arī jaunas “Laimas” batoniņu glazēšanas iekārtas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.